Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Venom - Storm The Gates [2018]


OI ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ του black / thrash metal, οι σπουδαίοι Venom, επιστρέφουν σχεδόν 4 χρόνια μετά το From The Very Depths, με το 15ο άλμπουμ τους, Storm The Gates κι ενώ ήδη το οικοδόμημά τους έχει αποκτήσει κι... ένα «αυθαίρετο», τους Venom Inc., μια ιστορία που θυμίζει Queensryche...







{Οι Venom αρνούνται να «πεθάνουν»}



Πέρσι, οι Mantas (ιδρυτικό μέλος της μπάντας) και ο Tony Dolan, αποφάσισαν να πορευθούν ως άλλοι... Venom (Venom Inc.) στον δισκογραφικό χάρτη με το άλμπουμ Avé και η απάντηση του Cronos ήρθε σχεδόν άμεσα. Το Storm The Gates έρχεται να σβήσει κάθε ψίθυρο που άρχισε να δημιουργείται και να καταδείξει ποιος είναι το... αφεντικό εκεί έξω.

Αν και ποτέ δεν ήμουν οπαδός του black metal, με τους Venom απέκτησα μια ιδιότυπη σχέση, σαν αυτό που λέμε... «μακριά κι αγαπημένοι». Ποτέ δεν τους ακολούθησα πιστά, όμως πάντα υπήρχε κάτι που με έκανε να τους σέβομαι απεριόριστα. Μετά τον ερχομό του Rage στο σχήμα, ο ήχος τους με μαγνήτισε ακόμη περισσότερο. Ετσι, μετά το From The Very Depths, και το φετινό Storm The Gates μού τράβηξε την προσοχή.

Για μια φορά ακόμη, οι Venom θα σκορπίσουν απλόχερα τον τόσο ακατέργαστο, μα τόσο μαγευτικό ήχο τους μέσα από το νέο άλμπουμ. Black και thrash αναμειγνύονται ξανά μαεστρικά, ενώ αυτή τη φορά η punk ενέργεια που ξεχειλίζει από τις συνθέσεις, δημιουργεί ένα ξεχωριστό (γνώριμο) αποτέλεσμα το οποίο ο Cronos και η παρέα του το ισορροπούν ξανά μοναδικά.



Το Storm The Gates είναι ταυτόχρονα και old school και σύγχρονο, ακατέργαστο και εκλεπτυσμένο, black και thrash, thrash και punk. Tα σκοτεινά ριφ του Rage δημιουργούν επιβλητικές ατμόσφαιρες οι οποίες καλύπτουν ακόμη και τις φωνητικές -λόγω ηλικίας- ατέλειες του Cronos, που παρόλα αυτά δείχνει αγέραστος.

Παρά τη σχεδόν μία ώρα που διαρκεί το άλμπουμ, δεν εμφανίζεται «κοιλιά» σε κανένα σημείο, αφού τα κομμάτια είναι αξιοπρεπέστατα έως ξεσηκωτικά. Οι punk πινελιές (όπως στα Dark Night και We the Loud) είναι ξανά, όπως στο μακρινό παρελθόν, στοχευμένες και επιτυχείς, ενώ στα Beaten to a Pulp και Over My Dead Body θα θυμηθούμε τα πρώτα βήματα του thrash στα τέλη των 70's. Οι Venom βγάζουν όλη την ενέργειά τους, αλλά και το μεγαλείο τους στα 100 Miles to Hell και Immortal, ενώ στο ακροτελεύτιο και ομώνυμο Storm the Gates αποδίδουν όπως ελάχιστες στιγμές στην ιστορία τους, σε ένα κομμάτι που μπορεί να μπει κάλλιστα στο top 10 τους.

Τελικά, οι Venom, δε γίνεται να βγάλουν κακό άλμπουμ... όσο κι αν προσπαθήσουν. Το Storm the Gates έρχεται να επιβεβαιώσει το μέγεθος της μεγάλης αυτής μπάντας και να καταδείξει ότι το αυθεντικό θα είναι πάντα διαχρονικό και ποιοτικό. Μπορεί να μη μιλάμε για το κορυφαίο άλμπουμ της πορείας τους, όμως σίγουρα πρόκειται για μια αξιοπρεπέστατη δουλειά που θα κάνει ευτυχισμένους εκατομμύρια φίλους του συγκεκριμένου ιδιώματος, γιατί όχι και των άλλων του σκληρού ήχου. 

Τα κομμάτια:

1. Bring Out Your Dead 03:14 
2. Notorious 04:16 
3. I Dark Lord 04:41 
4. 100 Miles to Hell 04:48 
5. Dark Night (Of the Soul) 04:48 
6. Beaten to a Pulp 03:14 
7. Destroyer 04:18 
8. The Mighty Have Fallen 03:15 
9. Over My Dead Body 05:07 
10. Suffering Dictates 03:10 
11. We the Loud 03:55 
12. Immortal 04:31 
13. Storm the Gates 03:47 
Τotal length 53:04


The SHADOW
Αξιολόγηση: 7>10






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...