Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Metal Church - Damned If You Do [2018]


ΤΑ ΠΕΡΙ επανεκκίνησης των Metal Church τα είχαμε πει το 2016 με την κυκλοφορία του XI. Η επιστροφή του Mike Howe στα φωνητικά αποδείχθηκε αναζωογονητική για το γκρουπ και πάνω στις σπουδαίες φωνητικές παλέτες του παρουσιάζεται φέτος το 12ο άλμπουμ με τίτλο Damned If You Do...




{Ακόμη μία ποιοτική κυκλοφορία}



Κι εδώ όμως θα υπάρξουν αλλαγές στη σύνθεση, αφού ο ντράμερ, Jeff Plate, πήρε άλλους δρόμους και στη θέση του κάθισε ο... πολύς Stet Howland, γνωστός από τη συμμετοχή του στο σπουδαίο The Crimson Idol των WASP. «Στη ζωή κάποια πράγματα τα 'χεις ή δεν τα 'χεις. Μπορεί να περάσεις κακές περιόδους, αλλά η ποιότητα πάντα θα φαίνεται. Είτε μιλάμε για καλλιτέχνη, είτε για γκρουπ, είτε για άνθρωπο της καθημερινότητας. Ξεκάθαρα. Και οι Metal Church το κατέχουν το... άθλημα», είχα γράψει πριν από 2,5 χρόνια προλογίζοντας το XI και οι Αμερικανοί φροντίζουν να επιβεβαιώσουν τα γραφόμενά μου και φέτος. 

Το Damned If You Do κινείται, πάνω - κάτω, στο μονοπάτι που χάραξε η μπάντα με την επιστροφή του Howe. Κοφτερό, δυναμικό heavy metal ξεχύνεται ξανά από τα έγκατα του νέου άλμπουμ, το οποίο φλερτάρει για μια φορά ακόμη σε αρκετά σημεία με το thrash (αλλά μέχρι εκεί).

Οι Metal Church είναι εκπληκτικά ορμητικοί (κάτι άλλωστε που τους έκανε μεγάλο όνομα στον σκληρό ήχο) με τον Howe να ερμηνεύει ακόμη πιο παθιασμένα τα κομμάτια σε σημείο πότε να θυμίζει τον Ellsworth των Overkill, πότε τον Tornillo ή τον Udo των Accept, ακόμη και τον Halford των Judas Priest, δίνοντας έναν φρενήρη τόνο στις ήδη ξεσηκωτικές συνθέσεις.


Συνθέσεις οι οποίες γίνονται όλο και καλύτερες όσο το άλμπουμ πλησιάζει στο τέλος του με αποκορύφωμα το Out of Balance και με εξαίρεση το The War Electric, που νομίζω ότι είναι ο πιο αδύναμος κρίκος.

Φυσικά, το Damned If You Do δεν αποτελεί το άλμπουμ - σταθμό των Metal Church, ούτε μπορεί να συγκριθεί με τα καλύτερα της πορείας τους, όμως αποτελεί ένα σύνολο που θα κάνει τον ακροατή και δη τον οπαδό του γκρουπ, να περάσει καλά και να ευχαριστηθεί καλό heavy metal.

Οι Metal Church δεν πειραματίζονται, δεν αναζητούν το... κάτι άλλο. Παίζουν αυτό που έχουν μάθει να κάνουν καλά τόσα χρόνια, έχοντας τη φλόγα να καίει δυνατά μέσα τους με κομμάτια που ναι μεν δεν θα κάνουν τη διαφορά, όμως είναι αξιόλογα και χορταστικά και τιμούν τη διαδρομή τους από το μακρινό 1984 μέχρι τις μέρες μας.

Τα κομμάτια:

1. Damned If You Do 4:35 
2. The Black Things 5:16 
3. By the Numbers 4:35 
4. Revolution Underway 5:25 
5. Guillotine 4:47 
6. Rot Away 3:26 
7. Into the Fold 4:20 
8. Monkey Finger 4:15 
9. Out of Balance 4:25 
10. The War Electric 4:09 

Τhe SHADOW
Αξιολόγηση: 7>10








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...