Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Venom - From The Very Depths [2015]


ΟΤΑΝ πριν από λίγες ημέρες είχε αποκαλυφθεί το πρώτο single του νέου 14ου άλμπουμ των Venom, με τίτλο Long Haired Punks, ένα στραβό χαμόγελο εμφανίστηκε στο πρόσωπό μου. Ακούγοντας χθες, ολόκληρο το From The Very Depths, κατάλαβα ότι αυτή η δουλειά ανοίγει μία σειρά μεγάλων άλμπουμ που περιμένουμε για το 2015...



Δεν ξέρω αν αυτή η δουλειά του 
Conrad Thomas Lant -κατά κόσμον, Cronos- μπορεί να φθάσει άλμπουμ - μνημεία των Venom, όμως εδώ μιλάμε 100% για ένα γκρουπ που η καρδιά του χτυπά δυνατά μέσα στο σκοτεινό στήθος του, που «εκσυγχρονίζει» τον ήχο και τις συνθέσεις του, χωρίς να διαγράφει την ταυτότητά του. Μην ξεχνάμε ότι οι Εγγλέζοι πρωτοπόροι του Black / Thrash metal, βρίσκονται στις επάλξεις 37 ολόκληρα χρόνια (34 δισκογραφικά).
Τι έχουν να δηλώσουν, λοιπόν, οι κύριοι Cronos, La Rage και Dante, εν έτει 2015; Ενα συμπαγές, σκοτεινό κράμα Black / Thrash metal, «αμπαλαρισμένο» με ένα αστραφτερό Heavy metal περιτύλιγμα. Ο La Rage στις κιθάρες, έχει δέσει απόλυτα με το σχήμα, από το 2008 που βρίσκεται στο γκρουπ, κάνοντας σπουδαία δουλειά μέσα από την «ελευθερία» που του προσφέρει ο Cronos. Σε πολλά σημεία θυμίζει Chris Broderick της εποχής του Endgame των Megadeth, όμως χωρίς να εκτροχιάζεται, χωρίς να χαλά την ηχητική και συνθετική αισθητική του ιστορικού γκρουπ. Ηδη στο εκπληκτικό κομμάτι Smoke, η διάθεση χτυπάει ταβάνι, το προαναφερθέν Long Haired Punks τσακίζει κόκαλα, ενώ το Grinding Teeth διαλαλεί ακόμη και στον πιο κακόπιστο, τον λόγο ύπαρξης των Venom στα μέσα της δεύτερης δεκαετίας των 00's. Κι αν αυτοί δεν πειστούν, το γκρουπ τούς χαρίζει το Crucified, ένα απόσταγμα της πορείας τους, για να κάνουν το άλμπουμ ακόμη πιο εντυπωσιακό και να βουλώσουν στόματα.
Το From The Very Depths δε γνωρίζω αν θα μπει στα ψηλότερα ράφια των οπαδών των Venom, δε θέλω να ξέρω τι κριτικές μπορεί να λάβει. Είμαι, όμως, σίγουρος μόνο για ένα πράγμα: όταν τέτοια γκρουπ βγάζουν άλμπουμ όπως αυτά, στο «αφήλιο» της πορείας τους, τότε δε μπορείς παρά να τους βγάλεις το καπέλο. Oι Venom, μέσα από πολλές μπόρες, καβγάδες, «διαζύγια», καταφέρνουν να βγάλουν ενέργεια, μνήμες, σκοτάδι, αλλά και νέα πράγματα, δίνοντας το σημαντικότερο μάθημα σε νέα γκρουπ και στους ακροατές. Οταν είσαι αυθεντικός και ζεις γι' αυτό που κάνεις, τότε πάντα θα έχεις κάτι σπουδαίο να πεις.

Η tracklisting:

1. Eruptus 1:01
2. From the Very Depths 3:54
3. The Death of Rock 'N' Roll 3:09
4. Smoke 5:01
5. Temptation 3:52
6. Long Haired Punks 4:02
7. Stigmata Satanas 3:26
8. Crucified 4:06
9. Evil Law 5:03
10. Grinding Teeth 4:11
11. Ouverture 1:16
12. Mephistopheles 4:06
13. Wings of Valkyrie 4:00
14. Rise 4:34
Total length: 51:41


ΤΗΕ SHADOW
Αξιολόγηση: 8>10








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...