Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

ΔΙΑΣΚΕΥΗ: Ring Of Fire [1962] Anita Carter


ΚΑΠΟΙΑ τραγούδια έχουν το χάρισμα του χαμαιλέοντα. Μπορούν να αλλάξουν στυλ, αλλά να παραμείνουν το ίδιο εντυπωσιακά όπως όταν δημιουργήθηκαν. Ενα από αυτά αποτελεί και τη σημερινή επιλογή μας, το εξαίσιο Ring Of Fire το οποίο διασκευάστηκε από δεκάδες καλλιτέχνες, κράτησε όμως τη δυναμική του σε κάθε μετάλλαξή του...






Ηταν καλοκαίρι του 1962 όταν η June Carter (μετέπειτα σύζυγος του Johnny Cash, εικονίζονται μαζί στη φωτογραφία) και ο Merle Kilgore, έγραψαν το country κομμάτι Ring Of Fire. Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους η αδερφή της June, Αnita, το τραγούδησε πρώτη και το κυκλοφόρησε τον επόμενο χρόνο μέσα από το άλμπουμ της Folk Songs Old ans New.


Λίγους μήνες μετά, ο Cash έδωσε τη δική του εκδοχή μέσω του άλμπουμ του Ring Of Fire: The Best Of Johnny Cash, ενώ το 1969 ο Eric Burdon & The Animals επιχείρησαν και αυτοί να το διασκευάσουν.


Από ‘κει κι έπειτα το κομμάτι θα πάρει διαφορετικές διαδρομές και θα περάσει μέσα από τις προσπάθειες metal, R&B, pop, punk ή ακόμη και reggae καλλιτεχνών. Πάμε να ακούσουμε λοιπόν τις 5 πιο ιδιαίτερες εκδοχές του::


Nο 5

Grace JonesPrivate Life: The Compass Point Sessions (1998)



No 4

DragonforceMaximum Overload (2014)



No 3

Eric Burdon & The Animals - Love Is (1968)



No 2

Johnny CashRing Of Fire: The Best Of Johnny Cash (1963)



No 1

Social Distortion - Social Distortion (1990)




Kαι το πρωτότυπο::



THE SHADOW










Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...