Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021

To Thunderstruck των AC/DC στη μάχη κατά του καρκίνου


TO ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ
κομμάτι των 
AC/DC, το Thunderstruck, από το άλμπουμ The Razors Edge του 1990, αποδεικνύεται πιο σημαντικό από άλλες επιτυχίες της μπάντας. Τι είναι αυτό που το κάνει πιο σημαντικό από τα άλλα; Σύμφωνα με επιστημονική έρευνα, η αποτελεσματικότητά του κατά τη διάρκεια χημειοθεραπειών...









Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Αυστραλίας ανακάλυψαν ότι το να παίζεις ροκ μουσική, ενώ χορηγείς φάρμακα κατά τη διάρκεια μιας χημειοθεραπείας κάνει τη διαδικασία πιο αποτελεσματική, αποκαλύπτει το Ultimate Classic Rock.

Ο ανώτερος ερευνητής Nico Voelcker τόνισε ότι χρησιμοποίησαν το τραγούδι των AC/DC, Thunderstruck, κατά τη διάρκεια της μελέτης. Σύμφωνα με τον ίδιο, η επικάλυψη ενός μικροσωματιδίου είναι ζωτικής σημασίας προκειμένου να παραδοθεί η βέλτιστη ποσότητα φαρμάκων σε ένα καρκινικό κύτταρο. 

Τα μικροσωματίδια είναι πορώδη από τη φύση τους, έτσι οι ερευνητές δημιούργησαν μια επίστρωση που μοιάζει με τεφλόν για να εξασφαλίσουν ότι τα φάρμακα δεν διαφεύγουν, σύμφωνα με το The Lead. 

Τυπικά, το πλάσμα αναφλέγεται στην επιφάνεια ενός σωματιδίου για να δημιουργηθεί μια επικάλυψη. Ωστόσο, αυτό καλύπτει μόνο τη μία πλευρά και αφήνει την άλλη ανοιχτή. 

Εδώ μπαίνει η ροκ μουσική. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι δονήσεις της ροκ μουσικής, προκάλεσαν μια αναπήδηση των σωματιδίων, γεγονός που βοηθά στην πλήρη επικάλυψη του σωματιδίου. Μέχρι στιγμής, η διαδικασία έχει χρησιμοποιηθεί μόνο σε φάρμακα χημειοθεραπείας, αλλά ο Voelcker δήλωσε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, αυτή η ανακάλυψη να είναι αποτελεσματική και σε άλλες θεραπείες.

«Η επικάλυψη είχε ως αποτέλεσμα μια σημαντικά πιο αργή απελευθέρωση του κυτταροτοξικού φαρμάκου και αυτό το αποτέλεσμα συσχετίστηκε θετικά με τους χρόνους επικάλυψης του πολυμερούς πλάσματος, που κυμαίνονταν από 2 φορές έως και περισσότερο από 100 φορές», αναφέρεται στη μελέτη. Η επικάλυψη είχε ως αποτέλεσμα τη βελτιωμένη παροχή φαρμάκων απευθείας στα καρκινικά κύτταρα.

Βασισμένος σε πειράματα, ο καθηγητής Nico Voelcker είπε ότι η hard rock μουσική «δούλεψε ιδιαίτερα καλά». Ωστόσο, επέλεξαν συγκεκριμένα το Thunderstruck, καθώς είχε σχέση με την έρευνα που διεξήγαγαν. «Το πλάσμα είναι το τέταρτο στάδιο της ύλης. Χρησιμοποιήσαμε ένα κρύο πλάσμα, αλλά ένα παράδειγμα θερμού πλάσματος θα ήταν οι ακτίνες του κεραυνού. Καταλήξαμε να χρησιμοποιήσουμε το Thunderstruck επειδή μας άρεσε ο τρόπος που συνέδεε τον κεραυνό και το αέριο πλάσματος», είπε ο Voelcker στο Ultimate Classic Rock. Η ομάδα έχει προχωρήσει στην επόμενη φάση της έρευνάς της για να δει εάν τα ίδια αποτελέσματα μπορούν να επιτευχθούν με άλλους τύπους φαρμάκων.








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...