Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Primal Roots: Εχουμε ακολουθήσει διαφορετικά μονοπάτια και συναντηθήκαμε την κατάλληλη στιγμή


OΙ PRIMAL ROOTS είναι μια νέα μπάντα και τον περασμένο μήνα έκαναν το ντεμπούτο τους στη δισκογραφία, με το άλμπουμ Stand Up. Μια συνύπαρξη του heavy metal (κυρίως power) με το κλασικό rock, με πολλή ενέργεια, φρεσκάδα και -όπως αναμένεται- με ένα πλήθος επιρροών. Το Shadow Nation συνομίλησε την Rachel Cassar, τραγουδίστρια και ιδρυτικό μέλος του γκρουπ, η οποία «σκαρίφησε» την εικόνα του ελπιδοφόρου αυτού γκρουπ...








«Εμπνεόμαστε από τη ζωή μας 
αλλά και ο ένας από τον άλλον»




- Ακούγοντας το ομώνυμο κομμάτι από το παρθενικό άλμπουμ σας Stand Up, κράτησα τρία πράγματα: το νεύρο, το heavy - rock «πάντρεμα» και την προσπάθεια να πατήσετε ταυτοχρόνως στο παρελθόν όσο και στο παρόν, τόσο ηχητικά, όσο και συνθετικά. Προς τα πού βαδίζουν τελικά οι Primal Roots; Τι πορεία έχουν χαράξει για το μέλλον; 

Δεν ξεκινήσαμε για να παίξουμε κάτι συγκεκριμένο. Η μουσική μας εξελίχθηκε και μεγάλωσε μαζί μας. Το άλμπουμ χαρακτηρίζει ο εκλεκτικισμός. Oσο για το μέλλον, μπορώ μόνο να φανταστώ ότι θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε και να εξελίσσουμε τον ήχο μας. Η μέθοδος σύνθεσης των τραγουδιών σημαίνει ότι υπάρχει συμβολή από κάθε μέλος, έτσι μια αρχική ιδέα μπορεί, και συνήθως μετατρέπεται σε κάτι εντελώς διαφορετικό!

- Εσύ από την Αγγλία, ο Thomas Toivonen από τη Σουηδία, ο Alejandro Lobato Ortiz από την Ισπανία, Amira Debaieb από την Τυνησία και ο Μενέλαος Λασκαρίδης από την Ελλάδα. Πως προέκυψε αυτό το υπέροχο πολυεθνικό μωσαϊκό; Μου φαίνεται εξαιρετικά ενδιαφέρον.

Οπως όλα τα ωραία που συμβαίνουν στη ζωή: Κατά τύχη! Όλα τα μονοπάτια μας οδήγησαν στην Αθήνα, για διαφορετικούς λόγους αλλά τη σωστή στιγμή.

- Τι στοιχεία έφερε ο καθένας σας στο γκρουπ; Απλώς τις επιρροές του ή και βιώματα ή μουσικές από την πατρίδα του;

Ολοι έχουμε φέρει τις δικές μας επιρροές και εμπειρίες ζωής. Σίγουρα το πολιτισμικό μας υπόβαθρο έχει επηρεάσει τη μουσική μας, αλλά είμαστε πολύ πιο διαφορετικοί από το να προερχόμαστε απλώς από διαφορετικές χώρες. Όλοι έχουμε ακολουθήσει πολύ διαφορετικά μονοπάτια και νομίζω ότι η χρονική στιγμή που συναντηθήκαμε ήταν η κατάλληλη για να τα συγκεντρώσουμε όλα και να δημιουργήσουμε κάτι μοναδικό!


- Πρώτο βήμα για εσάς με την Iason Music. Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία;

Κάναμε μόνοι μας όλοι την παραγωγή του άλμπουμ από την αρχή μέχρι το τέλος, σαν μία οικογένεια. Και μία οικογένεια χρειάζεται ένα σπίτι. Το σπίτι που χρειαζόμασταν το βρήκαμε στην Iason!

- Είστε νέοι μουσικοί που προφανώς αγαπάτε τον σκληρό ήχο. Έχετε κάτι καινούριο που θέλετε να παρουσιάσετε στον κόσμο ή απλώς νιώθετε την ανάγκη να παίξετε καλή μουσική πατώντας πάνω στα ακούσματα σας;

Νομίζω ότι ακόμα το ψάχνουμε. Απλώς δημιουργούμε και αγαπάμε τη διαδικασία όσο και το αποτέλεσμα. Είναι πραγματικά μια ολόκληρη προσπάθεια μπάντας σε κάθε τραγούδι και κάθε κομμάτι είναι ξεχωριστό. Μπορεί να εμπνεόμαστε από τη ζωή μας ή από αυτά που βλέπουμε και ακούμε, αλλά εμπνεόμαστε επίσης ο ένας από τον άλλον, και υπάρχει πάντα ένα στοιχείο ενθουσιασμού όταν κτίζουμε ένα νέο τραγούδι. Όλοι οι στίχοι μας έχουν κάποιο νόημα. Δεν νομίζω ότι θα ξεμείνουμε από πράγματα να πούμε και ελπίζουμε ότι αυτά που γράφουμε θα βρουν ανθρώπους που μπορούν να σχετίζονται.

- Τι ζητήματα σας απασχολούν ως προσωπικότητες; Αφουγκράζεστε την επικαιρότητα; Ψάχνετε πράγματα μέσα στην ιστορία; Και στην τελική, τι είναι αυτά που παρουσιάζετε μέσα από τους στίχους σας;

Καταπιανόμαστε με πολλά πράγματα στους στίχους μας. Μπορεί να είναι η τρέχουσα κατάσταση του κόσμου μας, η ιστορία, ακόμα και η αγάπη μας για τον πλανήτη μας που μας εμπνέει ή κάτι πιο προσωπικό. Αντιμετωπίζουμε όντως τις ψυχικές ασθένειες και την κατάθλιψη, καθώς είναι κάτι με το οποίο όλοι έχουμε έρθει σε επαφή με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και είναι ένα θέμα για το οποίο πρέπει να μιλήσουμε και όχι να το κρύψουμε.

- Πιστεύετε ότι θα σας επιτρέψουν οι συνθήκες να αφοσιωθείτε 100% στο γκρουπ και να γίνει η νέα επαγγελματική στέγη σας;

Αυτό είναι το όνειρο μας. Δυστυχώς, οι μπάντες που το καταφέρουν στην εποχή μας είναι ελάχιστες. Μακάρι να είμαστε και εμείς από αυτές. Αυτό που σίγουρα θέλουμε είναι να βγάλουμε την μουσική μας και με τη βοήθεια της δισκογραφικής μας εταιρείας, να βρει το κοινό που τη γουστάρει και να πάμε να παίξουμε σε αυτό, όπου και αν βρίσκεται.

- Για να πιάσω λίγο τον σφυγμό σου, θα σου θέσω ακόμη ένα ερώτημα. Ας φανταστούμε ότι αν έμπαινες σε μια χρονομηχανή και μπορούσες να συμμετάσχεις σε ένα άλμπουμ μιας μεγάλης μπάντας του παρελθόντος. Ποιο γκρουπ και ποιο άλμπουμ θα επέλεγες και γιατί;

Πολύ δύσκολη ερώτηση! Από τόσες σπουδαίες μπάντες που έχουν βγάλει τόσα εκπληκτικά άλμπουμ.... Που να ξεκινήσεις… Θα ήθελα πάρα πολύ να ήμουν παρόν στις ηχογράφησεις ενός κλασικού άλμπουμ. Με τη μπάντα στο στούντιο την στιγμή της δημιουργίας.

- Εύχομαι καλή τύχη σε εσάς και στο άλμπουμ σας.

Ευχαριστούμε για την φιλοξενία και την ευκαιρία που μας δώσατε να παρουσιάσουμε τους Primal Roots και το έργο τους. Αντευχόμαστε με τη σειρά μας τα καλύτερα για το Shadow Nation.

• To άλμπουμ της μπάντας μπορείτε να το προμηθευτείτε σε φυσική μορφή στα Reload Stores (www.reloadstores.gr

The SHADOW








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...