Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: U.D.O. - Decadent [2015]


AN KAI στα 62 του, ο Udo Dirkschneider δε λέει να το βάλει κάτω και με το 15ο προσωπικό άλμπουμ του, μας καλεί σε ακόμη ένα metal πάρτι. Το Decadent, λοιπόν, βρίσκεται ήδη στα δισκοπωλεία, όμως ο πρώην ηγέτης των Accept έχει πράγματα να μας πει ή το μεταλλικό οξυγόνο του αρχίζει να λιγοστεύει;..




Εχοντας στο πλευρό του τους Andrey Smirnov (guitar), Kasperi Heikkinen (guitar), Fitty Wienhold (bass) και Francesco Jovino στην τελευταία του συμμετοχή ως ντράμερ του γκρουπ (τη θέση του πήρε πριν από λίγες ημέρες, ο γιος του Udo, Sven), ο γερόλυκος του metal, αν και Γερμανός, μας επιφυλάσσει ένα σκωτσέζικο ντους. Αν και το άλμπουμ αρχίζει θεαματικά με το Speeder -ένα πλουσιοπάροχο, τόσο σε ήχο όσο και σε σύνθεση κομμάτι με όμορφο σόλο-, η συνέχεια είναι (επιεικώς) απελπιστική. Το ομώνυμο Decadent, παρότι έχει ήχο που σκοτώνει, η σύνθεση είναι άθλια και βαρετή, όπως και το ρεφρέν. Ισως το
χειρότερο τραγούδι του άλμπουμ. Το House of Fake που ακολουθεί, παρά το υπέροχο σόλο, δεν αλλάζει την εικόνα, όπως και το Mystery, που έχει ένα βαρύ ριφ, αλλά η δομή του και το ρεφρέν είναι τραγικά. Στο Pain έρχεται το δεύτερο χαμόγελο: ένα εξαιρετικό κομμάτι που θυμίζει πιο πολύ Saxon παρά UDO, ενώ τα σόλο θυμίζουν Ethan Brosh. To Secrets in Paradise που ακολουθεί, αποτελεί μία προσπάθεια για μπαλάντα, που πέφτει στο κενό μετά -κυρίως- την τραγική ερμηνεία του Udo.
Aπό αυτό το σημείο και έπειτα, το Decadent... γυρίζει διακόπτη και ως διά μαγείας όλα αλλάζουν. Το Meaning of Life κάνει την αρχή με υπέροχη σύνθεση και φοβερές δισολίες, ενώ και το Breathless συνεχίζει αυτό το... φωτεινό διάλειμμα. Ενα σπουδαίο κομμάτι, ντυμένο με τους λατρεμένους ήχους του heavy metal που αγαπήσαμε τόσα χρόνια. Ο Udo αν και καθυστερημένα, θυμάται τον εαυτό του στο πιο κρίσιμο σημείο του άλμπουμ. Το Under Your Skin ανεβάζει ακόμη πιο ψηλά τον πήχη της ποιότητας με δίκασες, λυσσαλέα ερμηνεία από τα παλιά και δηλητηριώδη σόλο. Στο Untouchable πέφτει το τέμπο, όχι όμως και το επίπεδο, όπως και στο χορταστικό Rebels of the Night. Κάπου εδώ γράφεται, ουσιαστικά ο επίλογος του άλμπουμ, αφού το Words in Flame με πολύ πλήκτρο, προσπαθεί να δώσει επικό τόνο στο φινάλε, χωρίς όμως να καταφέρνει κάτι άξιο λόγου.
Εν κατακλείδι, ο Udo με το Decadent, δείχνει μπερδεμένος και αρχικά παρουσιάζει ένα άλμπουμ που βγήκε απλά... για να βγει. Το "ποτήρι" της νέας προσπάθειας του Γερμανού καλλιτέχνη, είναι όμως μισογεμάτο, αφού καταφέρνει να σώσει την παρτίδα με την αντεπίθεση του δεύτερου μισού του δίσκου.

Η tracklisting:


01. Speeder 03:44
02. Decadent 04:49
03. House of Fake 04:25
04. Mystery 04:35
 
05. Pain 05:10
06. Secrets in Paradise 05:00
07. Meaning of Life 04:33
08. Breathless 05:19
09. Under Your Skin 04:22
10. Untouchable 05:09
11. Rebels of the Night 04:40
12. Words in Flame 07:35





Αξιολόγηση 6>10






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...