Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Voodoo Circle - Whisky Fingers [2015]


OI VOODOO Circle ανήκουν στην κατηγορία των supergroup, έστω κι αν το φετινό τους άλμπουμ με τίτλο Whisky Fingers, είναι ήδη το τέταρτο από το 2008, όταν και σχηματίστηκαν. Τι θα συναντήσουμε μέσα σ' αυτό; Πολλές αγαπημένες χαρντ ροκ εκπλήξεις από τα 70's και τα 80's…



{Αξίζει να πάρει μερικά χιλιοστά στη δισκοθήκη κάθε πιστού χαρντροκά}


Οι Mat Sinner στο μπάσο (Goddess Shiva, Kiske / Somerville, Level 10, Primal Fear, Silent Force, Sinner, Mat Sinner, ex-Rick Renstrom, ex-Beast of Prey, ex-Cans), Alex Beyrodt στις κιθάρες (Level 10, Missa Mercuria, Primal Fear, Silent Force, Sinner, Mat Sinner, ex-The Sygnet, ex-Wild Axes), Jimmy Kresic στα πλήκτρα (ex-Kiske / Somerville), David Readman στα φωνητικά (David Readman, Delany, Missa Mercuria, Pink Cream 69, Andersen - Laine - Readman, ex-Adagio) και Markus Kullmann στα ντραμς (Dezperadoz, Hartmann, Moby Dick, ex-Minotaurus, ex-Pump, ex-Blind Wizzard, ex-Dog Track, ex-Paradizze, ex-The Warning), συνθέτουν ένα εκρηκτικό, μελωδικό, νοσταλγικό ψηφιδωτό μέσα από το Whisky Fingers, ένα ακομπλεξάριστο άλμπουμ, το οποίο κερδίζει τον ακροατή από τα πρώτα δευτερόλεπτα, ειδικά αν αυτός ανήκει στις γενιές των 70's και τα 80's.

Οι Γερμανοί Voodoo Circle, λοιπόν, (για να δώσουμε το περίγραμα της μπάντας) έχουν ως κύριους πυλώνες του ήχου και των συνθέσεων τους, τους Deep Purple, τους Whitesnake με ισχυρές δόσεις John Sykes, Rainbow από την περίοδο Bonnet και έπειτα, αλλά και KISS. Στα φωνητικά, η ερμηνεία του Αγγλου David Readman, κινείται ανάμεσα από τον David Coverdale και τον Paul Stanley. Ναι, η επιρροές τους είναι ξεκάθαρες, πολλές φορές αγγίζουν τα όρια του μιμητισμού, όμως τα κομμάτια τους είναι τόσο λαμπερά κι ευχάριστα, ώστε -πιστεύω- ακόμη και ο πιο «απόλυτος» και «αυστηρός» μουσικόφιλος, θα περάσει καλά με αυτό το άλμπουμ, το οποίο χαρίζει απλόχερα, εξαιρετικό χαρντ ροκ και αναδεικνύει τη δύναμη της «χημείας» που επιβάλλεται να υπάρχει σε κάθε συγκρότημα που μπαίνει στο στούντιο.

Σίγουρα, δε μιλάμε για το άλμπουμ της χρονιάς, όμως το Whisky Fingers, παρότι… εύπεπτο, ξυπνά αναμνήσεις και συναισθήματα μιας παλιάς αξεπέραστης εποχής, με κομμάτια που κυλούν σαν… πεντακάθαρο νερό. Αναμφισβήτητα, αξίζει να πάρει μερικά χιλιοστά στη δισκοθήκη κάθε πιστού χαρντροκά.

Η tracklisting:

01. Trapped In Paradise 4:13
02. Heartbreaking Woman 4:19
03. Watch And Wait (I Got My Eye On You) 6:19
04. Medicine Man 5:15
05. The Day The Walls Came Down 3:42
06. Heart Of Stone 3:52
07. Straight Shooter 4:28
08. The Rhythm Of My Heart 6:56
09. Devil Takes Me Down 3:14
10. 5 O’Clock 3:38
11. Been Said And Done 4:32

ΤΗΕ SHADOW
Αξιολόγηση: 7>10








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...