Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Hellyeah - Unden!able [2016]


AN ΚΑΠΟΙΟΣ -πέραν των Anselmo και Brown- θα μπορούσε να συνεχίσει την παράδοση των θρυλικών Pantera και του New Found Power των βραχύβιων Damageplan, ήταν αναμφισβήτητα ο μεγάλος αδερφός του αδικοχαμένου Dimebag Darrell, o Vinnie Paul. Oι Hellyeah έφτασαν ήδη τα εννέα χρόνια ζωής και φέτος μάς παρουσιάζουν το 5ο άλμπουμ τους με τον βαρύγδουπο τίτλο, Unden!able...






{Οι Hellyeah αλλάζουν πλεύση και πέφτουν στα βράχια...}


Οι εντυπώσεις που ακολουθούν αυτή τη μπάντα είναι κάτι παραπάνω από θετικές όλα αυτά τα χρόνια. Με ήχο και συνθέσεις που ελάχιστα αποκλίνουν από τους τεράστιους Pantera (πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά;), οι Hellyeah επιστρέφουν χωρίς ιδιαίτερες διαθέσεις για... διαψεύσεις, τουλάχιστον όπως ορίζει ο τίτλος του άλμπουμ.

Κι όμως, τα πράγματα στο Unden!able δεν πάνε καθόλου καλά. Ολα τα καλά που ακούσαμε στα προηγούμενα άλμπουμ και δη στο μαγικό Band Of Brothers του 2012, πάνε στράφι, καθώς η καταραμένη μύγα της εμπορικότητας και των radio friendly παραγωγών και συμβουλατόρων κάθε λογής, «αναγκάζει» τη μπάντα να απολέσει το παραδοσιακό groove ηχόχρωμα της σχολής του Τέξας και να κυκλοφορεί ένα άλμπουμ που ξεχειλίζει από... νεο-αμερικανίλα.


Ετσι, το Unden!able groove-άρει μεν, αλλά πιο «τροχισμένα», πιο... καλογυαλισμένα θα έλεγα, με τα φωνητικά να παραμορφώνονται ελαφρώς σε πολλά κομμάτια, τα οποία ξεχειλίζουν από metalcore, industrial και ραπ πινελιές, ενώ το γκρουπ στην προσπάθειά του να προσελκύσει ακόμη περισσότερο κοινό, μας παρουσιάζει κομμάτια όπως το Leap of Faith, που θυμίζει πολύ Nickelback. Η διασκευή του Phil Collins στο I Don't Care Anymore του 1982 από το άλμπουμ Hello, I Must Be Going!, ξεχωρίζει, όπως και το Blood Plague· όμως και οι δύο αυτές προσπάθειες δεν αρκούν για να «σώσουν» το άλμπουμ.

Οι Hellyeah δοκιμάζουν να στρίψουν σε άλλα μονοπάτια και δε γνωρίζω κατά πόσο θα ικανοποιήσουν τους μεγαλύτερους ηλικιακά οπαδούς τους. Η νεότεροι θα βρουν πολλά πράγματα στο νέο αυτό άλμπουμ, όμως προσωπικά δε βλέπω πως η μπάντα θα προσελκύσει τον κόσμο που έχει αγοράσει τα προηγούμενα άλμπουμ τους.


H tracklisting:

1. ! (Intro) 01:19
2. X 03:31
3. Scratch a Lie 03:56
4. Be Unden!able 03:13
5. Human 03:33
6. Leap of Faith 04:21
7. Blood Plague 03:57
8. I Don't Care Anymore (Phil Collins cover) 04:41
9. Live or Die 03:25
10. Love Falls 04:34
11. 10-34 (interlude) 00:26
12. Startariot 03:41
13. Grave 04:48
Total length: 45:25


THE SHADOW
Αξιολόγηση: 4>10






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...