Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Operation: Mindcrime - Resurrection [2016]


TA OΣΑ έχουν συμβεί στους Queensryche και το πως προέκυψαν οι Operation: Mindcrime, τα έχουμε αναλύσει παλαιότερα. Πλέον, ο Geoff Tate, επιστρέφει με το δεύτερο μέρος της τριλογίας που ξεκίνησε από πέρσι τέτοια εποχή με το The Key. Φέτος, ο Αμερικανός καλλιτέχνης μάς παρουσιάζει το Resurrection, το οποίο αφήνει στο περιθώριο το metal, δίνοντας όλο τον «χώρο» σε ορχηστρικά και synth μέρη...






{Ενα άλμπουμ που δεν πρέπει να προσεγγισθεί με αυστηρά metal κριτήρια}



Οι Operation: Mindcrime αλλάζουν τελείως το σκηνικό με το οποίο ο Τate έφτιαξε τόσα χρόνια την... παντοκρατορία των Queensryche και συνεχίζει στα βήματα του προηγούμενου, παρθενικού άλμπουμ του, με ακόμη λιγότερο metal. Το prog στοιχείο υπάρχει και σ' αυτή την προσπάθεια, όμως όλα ακούγονται (και είναι) ανάλαφρα και χαλαρά, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

Το Resurrection ξεχειλίζει από πολυεπίπεδα ηχητικά εφέ, επιβλητικές αρμονίες, καλοδουλεμένη κιθάρα, η οποία σπάνια θα groove-άρει, και πολλά επαναλαμβανόμενα ρεφρέν. Σε πολλούς θα θυμίσει εποχή του άλμπουμ Promised Land, ενώ ο Tate βγάζει τη γνωστή θεατρικότητα στην ερμηνεία του.


Σαφώς, το κομμάτι που κάνει τη διαφορά είναι το Taking on the World, μια δουλειά στην οποία συνεισφέρουν με την παρουσία τους στα φωνητικά, ο σπουδαίος Tim Ripper Owens, μαζί με τον Blaze Bayley (με το πέρασμα από τους Iron Maiden), ενώ ο Kelly Gray ανεβάζει πολύ τη σύνθεση με την κιθάρα του. Ισως η μοναδική σύνθεση του άλμπουμ που έχει... αρχή, μέση και τέλος, θυμίζοντας παλιούς Queensryche. Κομμάτια στα οποία επίσης μπορεί να σταθεί κάποιος, είναι αναμφισβήτητα και τα Miles Away και Healing My Wounds, αλλά και το The Fight.

Το 
Resurrection είναι ένα άλμπουμ που ο ακροατής πρέπει, όμως να το ακούσει έξω από τη σφαίρα των Queensryche. Εχει πολλά πράγματα να πει, αλλά νομίζω πως δεν απευθύνεται στο σωστό κοινό. Οσοι προσεγγίσουν το άλμπουμ με καθαρά metal κριτήρια, είμαι πεπεισμένος πως θα απογοητευθούν. Προσωπικά, μου δίνει την εντύπωση πως θέλει αρκετά ακούσματα για να βγάλει... «αρώματα», όμως και πάλι αμφιβάλλω αν θα βρεθούν πολλοί που θα επιδείξουν τόση υπομονή, γιατί κακά τα ψέματα, το πρώτο άκουσμα δεν αναμένεται να «μαγνητίσει» παρά ελάχιστους, εκτός φυσικά αν το άλμπουμ πέσει σε... λάθος χέρια.

Τracklisting:

1. Resurrection 01:45
2. When All Falls Away 02:26
3. A Moment in Time 00:30
4. Through the Noize 01:11
5. Left for Dead 04:28
6. Miles Away 04:42
7. Healing My Wounds 05:31
8. The Fight 05:20
9. Taking on the World 05:45
10. Invincible 07:32
11. A Smear Campaign 06:29
12. Which Side You're On 06:09
13. Into the Hands of the World 07:17
14. Live from My Machine 06:13
Τοtal: 01:05:18


THE SHADOW
Αξιολόγηση: 6,5>10






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...