Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: 1000mods - Repeated Exposure To... [2016]


H ΜΑΓΙΚΗ παρέα από το Χιλιομόδι επιστρέφει τέσσερα χρόνια μετά το εξαιρετικό Vultures και καλεί τους πιστούς του «βρόμικου» ήχου για ακόμη ένα ταξίδι μέσα από τις... λυχνίες του Repeated Exposure To... Ο Δάνης, ο Γιώργος, ο Γιάννης και ο Λάμπρος, έχοντας ωριμάσει όσο ποτέ άλλοτε, ξαναχτυπούν με ένα άλμπουμ που αναμένεται να απασχολήσει πάρα πολύ κόσμο, όχι μόνο εντός συνόρων, αλλά και εκτός...






{Σκοτεινό, σκονισμένο, βρόμικο, εντυπωσιακό}



Eχοντας για εξώφυλλο το πίσω μέρος ενός αμερικάνικου ενισχυτή Sunn Model T, οι Αθηναίοι πλέον Χιλιομόδιοι, 1000mods, προειδοποιούν τον ακροατή για αυτό που τον περιμένει. Πιο μεστοί, πιο «βρόμικοι», πιο ανηλεείς από τις προηγούμενες δουλειές τους, «πατώντας» πάνω στη φιλοσοφία του επικού Dopesmoker των Aμερικανών Sleep, απλώνουν ένα doom, stoner, groove, psychedelic χαλί, με οκτώ χορταστικά κομμάτια.

Μέσα από τα σπλάχνα της δικής τους εταιρίας, με mastering του Brad Boatright (Sleep, Corrosion Of Conformity, Off!) και παραγωγή που κάνει τα ηχεία να σηκώνουν... λευκό σημαιάκι, οι 1000mods αποδεικνύουν ότι δεν είναι μια φωτοβολίδα. Εχουν δημιουργήσει τη δική τους ταυτότητα και συνθέτουν μικρά έπη, όπως κάθε σπουδαία μπάντα.



Το Repeated Exposure To... κοχλάζει σε κάθε σημείο των περίπου 51 λεπτών της διάρκειάς του. Η παραμορφωμένη έρπουσα υφή του χαρακτηρίζει σχεδόν όλα τα κομμάτια, από τα οποία θα ακούσουμε πότε Sabbath-ικές ριπές, θαρρείς από τις πιο σκοτεινές σκέψεις του Iommi, αλλά και των Pentagram, αρχέγονο groove μεγατόνων, ψυχεδελικά περάσματα, ξεσηκωτικό rock n' roll και κάθε λογής έξαρση μέσα από το παίξιμο των τεσσάρων μελών της μπάντας, όπως στο τελευταίο 2,5λεπτο του Loose.

Oι 1000mods σκορπούν απλόχερα τα σκοτεινά τους ριφ, τα heavy rock μοτίβα τους και τα βυθισμένα στη σκόνη της ερήμου blues ηχοτοπία τους. Κι όμως, μέσα απ' όλον αυτό τον «πανικό», «ανθίζουν» επιβλητικές μελωδίες, τις οποίες συνοδεύουν υπέροχα... άτσαλα, το μπάσο του Δάνη και τα Bonham-ικά γυρίσματα του Λάμπρου, αφήνοντας ένα εντυπωσιακό εκτελεστικό αποτέλεσμα στον ακροατή.

Το γκρουπ περιμένοντας για δύο ολόκληρα χρόνια, ξεσπά τη συσσωρευμένη ενέργειά του και το σκοτεινό ταπεραμέντο του μέσα από ένα εντυπωσιακό άλμπουμ, ανεβάζοντας την εγχώρια σκηνή σε μεγάλα ύψη. Οσοι είστε οπαδοί των συγκεκριμένων μουσικών και χρωμάτων, αναζητήστε το Repeated Exposure To... Είμαι πεπεισμένος ότι δε θα απογοητεύσει κανέναν. Σε μια εποχή που το rock αναζητά «οξυγόνο», η δουλειά των 1000mods αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία.

Tracklisting:

1. Above179 05:42
2. Loose 08:41
3. Electric Carve 03:37
4. The Son 08:41
5. A.W. 04:16
6. On a Stone 05:26
7. Groundhog Day 07:19
8. Into the Spell 07:50

THE SHADOW
Αξιολόγηση: 10>10





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...