Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Oι Blopus μιλούν για το νέο άλμπουμ τους, The King Is Dead...


ΜΥΣΤΙΚΟΠΑΘΕΙΣ, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, δουλεύοντας -όπως μας λένε- για το σύνολο κι όχι για την ατομική προβολή, οι Ελληνες, Blopus, κυκλοφορούν το The King Is Dead..., ένα concept άλμπουμ και το πρώτο μιας τριλογίας που θα ακούσουμε στο μέλλον, το οποίο «αλέθει» αρκετά ιδιώματα και προσφέρει ένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα στον ακροατή. Το Shadow Nation βρήκε τον κιθαρίστα (στη συγκεκριμένη δουλεία έχει αναλάβει και το μπάσο μαζί με το mastering) του γκρουπ, Αρη Παπαγεωργίου, ο οποίος αποκαλύπτει λεπτομέρειες του δίσκου, αλλά και του συγκροτήματος...








{Το βάρος είναι καλύτερα να πέφτει στο έργο του καλλιτέχνη και όχι στον ίδιο}


- Πως προέκυψαν οι Blopus και το 
The King Is Dead...;

Η μπάντα δημιουργήθηκε το 2003 στη Θεσσαλονίκη από τις στάχτες των Black Sugar Drivers (από τα εναπομείναντα μέλη: μπασίστα και τραγουδιστή). Το The King Is Dead... ηχογραφήθηκε στα Warcry Studios στη Λάρισα (η έδρα του συγκροτήματος στην παρούσα φάση). Η ηχογράφηση και μίξη έγινε από τον Μιχάλη Αδαμόπουλο. Το mastering από εμένα (τον κιθαρίστα και μπασίστα για τις ανάγκες του εν λόγω άλμπουμ). Το άλλο ενεργό μέλος είναι ο τραγουδιστής και συνθέτης ο οποίος επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος (χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο VS). Τα άλλα δυο μέλη (MAC: τύμπανα και RON: πλήκτρα) εργάστηκαν ως session μουσικοί για τη συγκεκριμένη δουλειά. Γενικά, προσπαθούμε να προωθήσουμε την ιδέα ότι το βάρος είναι καλύτερα να πέφτει στο έργο του καλλιτέχνη και όχι στον ίδιο (αποτελεί και θεματολογία του τελευταίου άλμπουμ) εξ ου και η πολλή μυστικοπάθεια και ανωνυμία. Και φυσικά, σπάνια θα βρείτε φωτογραφίες μας.

- Τι σημαίνει «Blopus»;

Ηταν το ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε ο μπασίστας μας στο προηγούμενο σχήμα (b s d). Υπάρχουν και άλλες ερμηνείες και εξηγήσεις οι οποίες πιθανότατα θα απαντηθούν κάποια στιγμή αργότερα.



- Από το progressive των Innosense, πως «έστριψες» προς τα post-grunge «ύδατα»;


Το grunge είναι η μουσική με την οποία μεγάλωσα και που ποτέ δεν σταμάτησα να ακούω. Τώρα, το γεγονός ότι κατατάσσουμε το είδος μουσικής που παίζουμε ως post-grunge, είναι γιατί το αναβιώνουμε.

- Oι Innosense είναι παρελθόν πλέον ή αναμένεται να επιστρέψουν;


Είναι παρελθόν για μένα. Αν επιστρέψουν, σίγουρα δεν θα είναι με την ίδια σύνθεση.



Ενας συνδυασμός από πολλά και διαφορετικά ακούσματα

- Νομίζω ότι δεν υπάρχει καλύτερη παρουσίαση ενός άλμπουμ, όταν την κάνει ένα μέλος του. Τι συμβαίνει μέσα στο The King Is Dead...; Ποιες επιρροές θα ακούσει ο ακροατής; Ποια δικά σας στοιχεία βάζετε; Ποιο είναι το πιο δυνατό σημείο του;

Πρόκειται για concept album (το 1ο μέρος μιας τριλογίας). Νοηματικά, είναι καλύτερα να αφήσουμε τους ακροατές να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα. Στην σελίδα μας στο facebook και το cdbaby υπάρχουν κάποιες διαθέσιμες ενδείξεις για την θεματολογία του. 


Οι επιρροές μας είναι κυρίως οι μπάντες που ακούγαμε στα νεότερά μας χρόνια: Η μουσική του Seattle την χρυσή εποχή του grunge (Alice in Chains, Pearl Jam, Nirvana, Soundgarden), σχήματα του alternative metal (Faith no More, KoRn, Tool, A Perfect Circle), στοιχεία από progressive (Dream Theater, Pain of Salvation) και πιο heavy ακούσματα (Pantera, Opeth).

Γενικά, η μουσική μας έχει πολύ συχνές εναλλαγές (τόσο στη μουσική όσο και στη φωνή) από ήρεμα ακουστικά σημεία σε heavy ρυθμικά, όπως επίσης και αλλαγές στο τέμπο και στο μέτρο. Ίσως, το πιο δυνατό σημείο του να είναι ο συνδυασμός από πολλά και διαφορετικά ακούσματα τα οποία δεν τα συναντάει κάποιος συχνά μέσα στο ίδιο άλμπουμ ή μπάντα. 



- Rotting Christ, Suicidal Angels, Planet Of Zeus, Panx Romana, 1000mods. O ελληνικός σκληρός ήχος τα τελευταία χρόνια και φέτος ειδικότερα, δείχνει κατακόρυφη άνοδο. Είναι τυχαίο γεγονός ή κάτι άλλο συμβαίνει; Πως το αντιλαμβάνεσαι;

Αν ισχύει κάτι τέτοιο (άνοδος στην ελληνική heavy σκηνή), ίσως να έχει να κάνει με τα αποτελέσματα της κρίσης. Χειρότερες καταστάσεις γεννούν περισσότερα αρνητικά συναισθήματα και θυμό που εκφράζονται κατεξοχήν μέσα από σκληρό ήχο.

- Ποια άλμπουμ ξεχωρίζεις το 2016 μέχρι στιγμής (εντός και εκτός συνόρων);


Ξεχωρίζω το Theories of Flight των Fates Warning και το Affinity των Haken.

- Πως θα βρουν το The King Is Dead... αυτοί που θέλουν να το ακούσουν;


Είναι διαθέσιμο στην σελίδα μας στο cdbaby, τον μεγαλύτερο ανεξάρτητο διανομέα ψηφιακής μουσικής στον κόσμο, σε ηλεκτρονική μορφή. To CD (με booklet και στίχους) ακόμα ετοιμάζεται, οπότε θα πρέπει όποιος ενδιαφέρεται να επικοινωνήσει μαζί μας σε λίγες εβδομάδες.

- Το ότι γεννιούνται χιλιάδες μπάντες σήμερα, πιστεύεις ότι είναι θετικό ή δημιουργεί μια τεράστια σύγχυση στον μουσικόφιλο;

Η δημιουργία είναι πάντα θετικό πράγμα. Είναι ευθύνη του κάθε ακροατή να ενημερώνεται και να ψάχνει συνεχώς μέχρι να βρει αυτό που θέλει ανάμεσα στις άπειρες μπάντες και πλατφόρμες που υπάρχουν σήμερα.



«Αν κάτι αξίζει, τότε θα βρει το κοινό του»

- Μήπως μέσα σε όλον αυτό το χαμό, χάνονται και γκρουπ που πραγματικά άξιζαν προσοχής;

Πιθανότατα, αλλά γενικά, αν κάτι αξίζει, τότε με την κατάλληλη προώθηση, κάποια στιγμή θα βρει το κοινό του. Αν χάνεται τότε ή δεν αξίζει, ή δεν έχει καλό manager, ή είναι πολύ άτυχο.

- Τι θα κρίνει τη συνέχεια των Blopus;


Αν θα αντέξουμε να μείνουμε κι άλλο σε αυτή τη χώρα. Αν θα έχει ανταπόκριση αυτό το άλμπουμ. Αν θα έχουμε κουράγιο να ηχογραφήσουμε και να κυκλοφορήσουμε τα άλλα 2 μέρη της τριλογίας (‘...hail the king...’ και ‘...now’) τα οποία είναι έτοιμα από το 2005 από άποψη σύνθεσης.


To Tracklisting του άλμπουμ:

1. Step in Line 4:12
2. Lethe 7:29
3. Hands All over Me 3:44
4. For Many Years to Come 0:58
5. Look into My Bloodshot Eyes 5:38
6. Only the Nameless 5:06
7. God's Own Serenity 7:36
8. Normal Eyes the Life 4:09
9. 0000000 6:17
10. Basic 3 1:25
11. Will Never Submit 4:46
12. The Last Supper 12:22
13. Lapse of Time 4:10

ΤΗΕ SHADOW






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...