Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

ΒΙΒΛΙΟ: Bob Dylan - Η ζωή μου [εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ]


ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ, μοναχικός, επαναστάτης, πρωτοπόρος. Ο Robert Allen Zimmerman, κατά κόσμον, Bob Dylan, έχει γίνει πρόσωπο των ημερών, σχετικά με το Νόμπελ Λογοτεχνίας και όλο αυτό το... κυνηγητό από τη Σουηδική Ακαδημία, προκειμένου να τον εντοπίσουν και να του το απονείμουν. Ο 75χρονος καλλιτέχνης, όμως, αρνείται να εμφανισθεί. Δεν «ζήτησε» κανένα Νόμπελ, ούτε του άρεσαν ποτέ οι βραβεύσεις...




Πριν από μερικά χρόνια, κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, η αυτοβιογραφία του 75χρονου σήμερα καλλιτέχνη και με αφορμή το όλο... σούσουρο με το Νόμπελ, νομίζω πως αυτή η έκδοση, αξίζει να έρθει πάλι στην επιφάνεια. «Ερχόμουν από πολύ μακριά και είχα ξεκινήσει από πολύ χαμηλά. Τώρα όμως η μοίρα ετοιμαζόταν να μου φανερωθεί. Ένιωθα ότι κοιτούσε εμένα και κανέναν άλλο».

Ετσι γράφει ο Bob Dylan στη συγκλονιστική αυτοβιογραφία του με τίτλο «Η ζωή μου», η οποία εμβαθύνει σε κρίσιμες φάσεις της προσωπικής ζωής και της σταδιοδρομίας του. 
Το βιβλίο, διά χειρός Bob Dylan, είναι μια εξιστόρηση, άλλοτε αποκαλυπτική, άλλοτε ποιητική, παθιασμένη και πνευματώδης, που μας ανοίγει ένα μαγικό παράθυρο στις σκέψεις και τις επιρροές του μεγάλου αυτού δημιουργού. 

Εκμεταλλευόμενος τα στοιχεία που έχουν σφραγίσει τη μουσική του, το απαράμιλλο αφηγηματικό ταλέντο και την έξοχη εκφραστικότητα, ο Bob Dylan μετατρέπει την αυτοβιογραφία του σε έναν συγκινητικό στοχασμό πάνω στη ζωή, στους ανθρώπους και τους τόπους που τον βοήθησαν να εξελιχθεί ως άνθρωπος και ως μουσικός. 

Το βιβλίο βρίσκεται ξανά στις προθήκες των ελληνικών βιβλιοπωλείων.


ΤΗΕ SHADOW







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...