Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

LIFE: H (νεότερη) ιστορία ενός video clip


MIA AΠΟ τις αγαπημένες συνήθειές μου, είναι να παρακολουθώ video clips. Ενα από αυτά που έχω ξεχωρίσει, είναι και το '75-'75 των Αμερικανών The Connells, οι οποίοι είχαν προκαλέσει αίσθηση στα τέλη του 1993, τόσο με το συγκεκριμένο κομμάτι, όσο και με το συγκινητικό clip του, την επόμενη χρονιά...








Η ιστορία του είναι σχετικά... συνηθισμένη: το γκρουπ από το 
Raleigh της B. Καρολίνας, αποφάσισε στο 5ο άλμπουμ του, να γράψει ένα κομμάτι αφιερωμένο στην τάξη των αποφοίτων του Broughton High School της περιόδου 1974 - 1975, μεταξύ των οποίων και μέλη των Connells (ίσως και τα αδέρφια Connells).

Ο σκηνοθέτης 
Mark Pellington, συγκέντρωσε τις φωτογραφίες των περισσότερων μαθητών εκείνης της εποχής και μαζί με τη μπάντα κατάφερε να τους βρει και να τραβήξει πλάνα για το γνωστό επετειακό video clip του 1994, 20 χρόνια μετά, δηλαδή.

Οι Connells γνώρισαν τεράστια επιτυχία μέσω της σπουδαίας μπαλάντας τους, αλλά και του συγκεκριμένου clip, το οποίο δείχνει τους μαθητές μεσήλικες πλέον σε μία συγκινητική αντιπαραβολή με τον χρόνο, ο οποίος έχει αφήσει τα ανεξήτιλα σημάδια του πάνω τους.

Πριν από λίγες μέρες, χαζεύοντας στο YouTube, έπεσα πάνω σε μία ακόμη εκδοχή του, την οποία αγνοούσα: το γκρουπ, έχει ξαναγυρίσει το clip για την 40ή επέτειο, το 2015, παρουσιάζοντας πλέον τους περισσότερους συμμαθητές και στις τρεις φάσεις της ζωής τους, αλλά και τα ίδια τα μέλη της μπάντας, 20 χρόνια μετά το πρώτο γύρισμα.

Δείτε το:


THE SHADOW





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...