Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Θύμα του κορωνοϊού ο Alan Merrill των Arrows


ΕΦΥΓΕ από τη ζωή πριν από λίγες ώρες, σε ηλικία 69 ετών, ο 
Alan Merrill των Arrows, συνδημιουργός της μεγάλης επιτυχίας I Love Rock 'N Roll, το οποίο διασκέυασε με επιτυχία η Joan Jett (διαβάστε την ιστορία του κομματιού ΕΔΩ). Ο Αμερικανός καλλιτέχνης έπεσε κι αυτός, θύμα του κορωνοϊού...




Ο Merrill γεννήθηκε στις 19 Φεβρουαρίου 1951, στο Bronx της Νέας Υόρκης και ήταν γιος της τζαζ τραγουδίστριας Helen Merrill και του μουσικού Aaron Sachs. Το πραγματικό όνομά του ήταν Alan Sachs. 

Οι Arrows
Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στο Τόκιο, με τους The Lead, το 1968, τη χρονιά που άλλαξε το επώνυμό του σε Alan Merrill.

Θεωρείται ως ο μεγαλύτερος ξένος ποπ σταρ στην Ιαπωνία την εποχή εκείνη, ενώ έκανε και μια μικρή καριέρα ως ηθποιός. 

Η μουσική όμως τον μαγνήτιζε περισσότερο και το 1972, σχημάτισε τους glam rock, Vodka Collins, με τον Hiroshi Oguchi. Το 1974, ο Merrill εγκατέλειψε το Τόκιο, ύστερα από έναν καβγά με τον μάνατζερ της μπάντας και εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο, όπου σχημάτισε τους Arrows με τους Jake Hooker και Clive Williams.

Ο Merrill τις τελευταίες δεκαετίες έζησε στη Νέα Υόρκη και είχε φτιάξει τους Alan Merrill Extravaganza, αλλά και τους Alan Merrill Trio, πραγματοποιώντας συναυλίες τον τελευταίο μήνα. Δυστυχώς έπεσε κι αυτός θύμα της πανδημίας. RIP.


Eδώ σε ένα live πριν από δύο μήνες:



THE SHADOW










Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...