Τρίτη 24 Μαΐου 2016

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Destruction - Under Attack [2016]


ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ μετά το Spiritual Genocide, οι Γερμανοί θεοί του thrash, επιστρέφουν με το 14ο άλμπουμ τους με τίτλο Under Attack. Ακούγοντάς το, σκεπτόμουν ότι αυτή η μπάντα και ειδικά οι 
Schmier και Sifringer, βρίσκονται στις επάλξεις για περισσότερα από 31 χρόνια. Πως γίνεται εν έτει 2016 να παίζουν όχι μόνο παραδοσιακό thrash, αλλά και τόσο χορταστικό, όπως το φετινό άλμπουμ;..




{Το Under Attack αξίζει να βρεθεί στη δισκοθήκη κάθε thrasher από... χθες}


Οταν το 2014 είχα διαβάσει την είδηση για τη δημιουργία των Panzer, δηλαδή το τρίο του 
Schmier με τους αποχωρήσαντες Herman Frank και Stefan Schwarzmann από τους Accept, πίστεψα πως οι Destruction θα μπουν στο περιθώριο ή στην... καλύτερη περίπτωση, τα επόμενα άλμπουμ τους θα μοιάζουν διαδικαστικά.

Με αυτή τη σκέψη πήρα στα χέρια μου το Under Attack, όμως η... διαβολεμένη αυτή μπάντα φρόντισε να με διαψεύσει κατηγορηματικά. Οι Destruction, βαδίζοντας στην τέταρτη δεκαετία της ύπαρξής τους, παραμένουν φρέσκοι, «νέοι» και... υπέρ το δέον αναζωογονημένοι, «βομβαρδίζοντας» με τόνους ατόφιου thrash το κεφάλι του ακροατή (περίπου ό,τι απεικονίζει το εξώφυλλο, ένα πράγμα...)


Τα συμπαγή κιθαριστικά ριφ του Sifringer θερίζουν από την αρχή μέχρι το τέλος, υπό το... σεισμογενές rhythm section των Schmier και Dramowicz, ταξιδεύοντας με το thrash τους, στις παλιές καλές εποχές των 80's, όπου μεγαλούργησε το ιδίωμα αυτό. Οχι, το Under Attack δεν είναι... παλαιομοδίτικο. Κάθε άλλο. Και οι 11 συνθέσεις (πλην της διασκευής) είναι προσεγμένες εξαιρετικά, από το πιο απλό γύρισμα στα ντραμς, μέχρι το τελευταίο λυσσαλέο ριφ του Sifringer και την κραυγή του Schmier.

Οι Destruction βροντοφωνάζουν ότι το thrash, το δικό τους σπουδαίο thrash, έχει λόγο ύπαρξης και διαφήμισης ακόμη και το 2016. Το Under Attack κοχλάζει από ενέργεια, ζωντάνια και συνθέσεις που θα ζήλευε κάθε νέος μουσικός. Ολόκληρο το songwriting λάμπει πραγματικά και σαν... κερασάκι σ' αυτή την εκρηκτική «τούρτα», το γκρουπ διασκευάζει το Βlack Metal των Venom, προσκαλώντας στα φωνητικά τον Alex Camargo των Βραζιλιάνων, Krisiun. Το Under Attack αξίζει να βρεθεί στη δισκοθήκη κάθε thrasher από... χθες και βάζει τα γυαλιά σε πολλά μεγαθήρια του χώρου και στα πρόσφατα άλμπουμ τους.

Η tracklisting:

1.Under Attack 06:13 

2.Generation Nevermore 04:04 
3.Dethroned 04:50 
4.Getting Used to the Evil 06:08 
5.Pathogenic 04:27 
6.Elegant Pigs 03:40 
7.Second to None 05:11 
8.Stand Up for What You Deliver 04:20 
9.Conductor of the Void 04:33 
10.Stigmatized 04:12 
11.Black Metal (Venom cover) 03:14 
12.Thrash Attack 02:58

THE SHADOW
Αξιολόγηση: 10>10





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...