Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Alice In Chains - Rainier Fog [2018]


ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, θέλει κότσια για να κυκλοφορήσεις ένα grunge άλμπουμ το 2018, εκτός αν έχεις άγνοια κινδύνου, εκτός αν είσαι οι Alice In Chains. Το ένα από τα τέσσερα ιερά τέρατα της σκηνής του Σιατλ, επιστρέφει περίπου πέντε χρόνια μετά το σπουδαίο 
The Devil Put Dinosaurs Here με το έκτο πόνημά του, το Rainier Fog...





{Οι Alice In Chains επιστρέφουν από την ομίχλη του Σιατλ με ένα μεγάλο άλμπουμ}



Αναπόφευκτα, νομοτελειακά, οι Alice In Chains πατούν πάνω στις ράγες των προηγούμενων άλμπουμ τους. Παίρνουν στιγμές, ανάσες, ακόρντα, αρώματα, σκέψεις, ενοχές, κρυμμένα μυστικά από το ένδοξο, ποιοτικό παρελθόν τους και επανασυστήνονται στο κοινό τους, στους εαυτούς τους, στο grunge, με ένα άλμπουμ πλούσιο σε μουσικές και συνθέσεις οι οποίες τους εκτόξευσαν στο παγκόσμιο στερέωμα.

Το Rainier Fog έχει ομίχλη, έχει βροχή, έχει σκοτάδι, αλλά παράλληλα σου βομβαρδίζει τα εσώψυχα με κομμάτια που κάπου στο βάθος των «θέλω» μας, τα περιμέναμε έστω και τώρα. Με τη μουσική ταυτότητά τους «κολλημένη» φαρδιά πλατιά πάνω σε κάθε σύνθεση, οι Alice In Chains μεγαλουργούν ξανά, πιο ώριμοι από ποτέ, πιο ατόφιοι από ποτέ.

Ο Jerry Cantrell γράφει μεστά, φρέσκα τραγούδια σα να ζει ξανά το τσουνάμι του Σιατλ κι ας διαμένει πλέον στην Καλιφόρνια. Πλέκει μαεστρικά τη φωνή του μέσα σε αυτή το εξαιρετικού ξανά William DuVall, του ανθρώπου που όχι μόνον κατάφερε να σηκώσει το βαρύ φορτίο της απώλειας του Layne Staley, αλλά να ορθώσει περήφανα το ανάστημά του και να κρατήσει ψηλά στη μαρκίζα το όνομα των Alice In Chains.


O γνωστός μας και με πλούσιο βιογραφικό, Mike Inez στο μπάσο συνεργάζεται άψογα με τον Sean Kinney στα τύμπανα, προκαλώντας δέος με ένα rhythm section που συγκλονίζει μέσα σ' ένα άλμπουμ όπου το doom στοιχείο είναι κάτι παραπάνω από επιβλητικό, ενώ... κάπου εκεί γύρω κρύβονται και εκπλήξεις (στο Drone ο μέγας Chris DeGarmo της χρυσής εποχής των Queensryche, συνοδεύει τον Cantrell στις κιθάρες).

Grunge, doom, αλλά και glammy στιγμές που παραπέμπουν στα πρώτα μεθυσμένα βήματα του γκρουπ, κοχλάζουν μέσα στην ομίχλη των ριφ του Rainier Fog, κάνοντας το άλμπουμ επιβλητικό και φρέσκο, παρότι αυτό είναι στημένο πάνω στα αποκαΐδια (;) μουσικών που για πολλούς θεωρούνται... ξεπερασμένες.

Η κληρονομιά του Σιατλ παραμένει ενεργή, σαν ένα ηφαίστειο που ξεσπά παρότι τα χρόνια σε έχουν κάνει να το ξεχάσεις. Οι Alice In Chains επιστρέφουν συμπαγείς, αυθόρμητοι, πραγματικοί, έχοντας πάντα κάτι σπουδαίο να πουν στον ακροατή. Το Rainier Fog αποτελεί ακόμη μία μεγάλη στιγμή του θρυλικού αυτού γκρουπ και διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι καμία μουσική δεν πεθαίνει, αν δεν πεθάνουν πρώτα οι δημιουργοί της. Και φυσικά δεν μιλάω για βιολογικό θάνατο...

Τα κομμάτια:

1. The One You Know 4:49 
2. Rainier Fog 5:01 
3. Red Giant 5:25 
4. Fly 5:18 
5. Drone 6:30 
6. Deaf Ears Blind Eyes 4:44 
7. Maybe 5:36 
8. So Far Under 4:33 
9. Never Fade 4:40 
10. All I Am 7:15 

Total length: 53:21

ΤΗΕ SHADOW
Αξιολόγηση: 8>10







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...