Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023

Εφυγε από τη ζωή ο Majk Moti των θρυλικών άλμπουμ των Running Wild

 

ΑΡΧΙΣΕ να παίζει κιθάρα από τα 12 του. Δημιούργησε την πρώτη μπάντα του στα 15. Το γκρουπ που τον σημάδεψε -όπως είχε δηλώσει- ήταν οι Gate. Η μπάντα που ΜΑΣ σημάδεψε είναι οι Running Wild. Ο κατά κόσμον 
Majk Moti, ο σπουδαίος κιθαρίστας Michael Kupper, έφυγε από τη ζωή στα 65 του, αφήνοντας σπουδαία παρακαταθήκη στον σκληρό ήχο...









Majk Moti (το Majk είναι παράφραση του Mike και το Μoti είναι το ινδιάνικο επίθετο της τότε συντρόφου του), έγραψε ιστορία με τους Γερμανούς «πειρατές», συμμετέχοντας στην πιο παραγωγική περίοδό τους και πέραν της κιθαριστικής συνεισφοράς (από τα άλμπουμ Branded and Exiled και Under Jolly Roger), έγραψε μερικά από τα πιο σπουδαία κομμάτια του γκρουπ στα θρυλικά πλέον Port Royal (κυρίως) και Death Or Glory.

To 1990, μετά την κυκλοφορία του Death Or Glory, o Moti αποχώρησε από τους Running Wild και αφοσιώθηκε για περισσότερο από μία 15ετία ως προγραμματιστής Η/Υ. 

Το 2008 δημιούργησε τους D'Orca, μαζί με τη σύζυγό του Melanie «Mel» Dorca-Ruiz, τον Enrico Palazzo και τον Jörg Friedrichsen. To 2009 έπαιξε για τους Wild Knight και το 2010 για τους Random.

Majk Moti ήταν και θα παραμείνει ένας αφανής ήρωας του σκληρού ήχου. Δεν απέκτησε ποτέ τη λάμψη άλλων κιθαριστών, όμως το έργο του βρίσκεται εδώ και προ(σ)καλεί τον οποιονδήποτε να το ακούσει. 

Αλμπουμ όπως τα Port Royal και Death Or Glory (ναι, ναι οκ, και το Under Jolly Roger), δεν θα υπάρξουν ξανά. Η συμβολή του Moti ήταν τεράστια σ' αυτά και δεν είναι τυχαίο πως όταν αυτός αποχώρησε από τη μπάντα, οι Running Wild ποτέ δεν έφτασαν στα υψηλά επίπεδα αυτών των άλμπουμ - σταθμών.

R.I.P. Pirate







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...