Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023

Οι Guns N' Roses ξανά στην Αθήνα τον Ιούλιο

ΤΡΙΑΝΤΑ ολόκληρα χρόνια μετά την πρώτη και... επεισοδιακή επίσκεψή τους στην Ελλάδα (το γκρουπ ήρθε ξανά το 2006), οι εναπομείναντες Guns N' Roses, επιστρέφουν φέτος στον... τόπο του εγκλήματος και στο ΟΑΚΑ. Πότε; Το Σάββατο 22 Ιουλίου...











Ηταν μια ζεστή Δευτέρα 24 Μαΐου του 1993. Το σχολείο αποτελούσε παρελθόν. Είχαμε βρεθεί όσο το δυνατόν πιο νωρίς στο ΟΑΚΑ, στο οποίο μπήκαμε προσπαθώντας με νύχια και με δόντια (κυριολεκτώ), να σώσουμε όσο περισσότερο χαρτί από εισιτήριο των 7.000 δρχ. κατά τον έλεγχο. 

Τα Use Your Illusion είχαν αφομοιωθεί πλήρως, ηλικιακά «μασούσαμε» σίδερα, αλλά φυσικά ο Axl φρόντισε να μας... ευχαριστήσει με μια βαρβάτη καθυστέρηση σε μια καθημερινή μέρα στη χώρα του «ό,τι να 'ναι».

Μήνες πριν, η συναυλία των GNR ήταν το θέμα συζήτησης με τα ελάχιστα κανάλια της τηλεόρασης να δίνουν χρόνο στη διαφήμιση του γεγονότος (όποιος θυμάται την εποχή, οι μουσικές εκπομπές τα μεσημέρια ήταν πλουσιοπάροχες και αρκετά ενημερωτικές μαζί με το κυρίαρχο MTV), καλύπτοντας τις βόλτες του γκρουπ από το κλαμπ Mamounia μέχρι την κρουαζιέρα τους στον Σαρωνικό.

Ο τίμιος, συναυλιακά, σε ό,τι είχε να κάνει με ώρες, ήχο, setlist, Brian May, μάς είχε χαρίσει υπέροχες μουσικές, έχοντας πλάι του τους σπουδαίους Cozy Powell και Neil Murray και μας αποχαιρέτησε λέγοντας «I wish we were here 10 years ago», με σαφή αναφορά, φυσικά, στον πρόσφατα χαμένο, Freddie Mercury.

Οσο Κύριος (με Κ κεφαλαίο) ήταν ο Brian May, τόσο απαράδεκτος αποδείχθηκε για μια φορά ακόμη ο Axl Rose, αφού oι Guns N' Roses εμφανίστηκαν με τουλάχιστον 2ωρη καθυστέρηση (αν θυμάμαι καλά πρέπει να ήταν λίγο μετά τις 22.00), με τα σενάρια να κάνουν λόγο για ακόμη μία «δύσκολη» μέρα του Αμερικανού frontman.

Ετσι, βρεθήκαμε σε μια σουρεαλιστική κατάσταση: από τη μία ο όχι αρκετός κόσμος (Δευτέρα γαρ), από την άλλη όσοι ήταν στην αρένα, έψαχναν για νερό και τουαλέτες, ενώ όταν βγήκε στη σκηνή η μπάντα, τα πράγματα ήταν μάλλον υποτονικά σε σχέση με αυτό που περίμενα να δω, τουλάχιστον για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωσπου ήρθε ένα... γενναίο «ντου» με έναν τρελό μπουκαλοπόλεμο.

Παρόλα αυτά, οι 
Guns N' Roses μάς αποζημίωσαν τόσο ηχητικά, όσο και ως σκηνική παρουσία (τη μπάντα... αποζημίωσαν και οι θεατές με ουκ ολίγα αντικείμενα και ρούχα πάνω στη σκηνή), καθώς Axl Rose, Slash, Izzy Stradlin, Duff McΚagan, Dizzy Reed και Matt Sorum, είχαν διάθεση και η setlist ήταν πλουσιοπάροχη.

Το Σάββατο, λοιπόν, 22 Ιουλίου του 2023, στο Ολυμπιακό Στάδιο, οι Guns N' Roses, των Αxl Rose, Slash και Duff McΚagan, αναμένεται να μας χαρίσουν ακόμη μία ξεχωριστή βραδιά, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Περιοδείας GN’R 2023.

Η προπώληση για τα μέλη του fanclub αρχίζει από αύριο Τετάρτη στις 10:00. 
Η γενική προπώληση θα αρχίσει την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου στις 10:00 μέσω του gunsnroses.com και της Τicketmaster.gr

Το line up του γκρουπ: Axl Rose (vocals, piano), Duff McKagan (bass), Slash (lead guitar), Dizzy Reed (keyboard), Richard Fortus (rhythm guitar), Frank Ferrer (drums), and Melissa Reese (keyboard).

Τhe SHADOW









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...