Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

«Εφυγε» ο Gary Rossington των Lynyrd Skynyrd

 


EΦΥΓΕ από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών ο Gary Rossington, ο κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος των 
Lynyrd Skynyrd. Εχοντας ξεγελάσει τον θάνατο σε αρκετές περιπτώσεις, με πιο γνωστή αυτή με το αεροπορικό δυστύχημα, ο Αμερικανός καλλιτέχνης, δεν τα κατάφερε αυτή τη φορά. Τα αίτια του θανάτου του δεν έγιναν γνωστά...

 






«Με λύπη ενημερώνουμε ότι σήμερα χάσαμε τον αδερφό, φίλο, μέλος οικογένειας, στιχουργό και κιθαρίστα Gary Rossington. Ο Γκάρι είναι τώρα με τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος και την οικογένεια στον παράδεισο (…) Σας παρακαλούμε, κρατήστε τους Ντέιλ, Μέρι, Ανι και ολόκληρη την οικογένεια Rossington στις προσευχές σας και σεβαστείτε την ιδιωτικότητά τους σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».


Ο Αμερικανός κιθαρίστας γλίτωσε τον θάνατο περισσότερες από μια φορά. Το 1976 επέζησε από αυτοκινητιστικό δυστύχημα όταν έχασε τον έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε και είχε προσκρούσει σε δέντρο. Ενα χρόνο αργότερα, βγήκε τραυματισμένος από το αεροπορικό δυστύχημα του 1977 που σκότωσε τον τραγουδιστή Ρόνι Βαν Ζαντ, τον κιθαρίστα Στιβ Γκέινς και την τραγουδίστρια Κάσι Γκέινς.


«Ηταν τρομερό. Δεν μπορείς να το συζητάς και να μην έχεις αισθήματα γι’αυτό», δήλωνε σε συνέντευξή του στο περιοδικό, το 2006.


Τα επόμενα χρόνια, ο Rossington υποβλήθηκε σε πενταπλή επέμβαση bypass, υπέστη έμφραγμα το 2015 και χειρουργήθηκε στην καρδιά πολλές φορές.


Γεννήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου του 1951 στην πόλη Τζάκσονβιλ στη Φλόριντα. Μεγάλωσε με την μητέρα του όταν ο πατέρας του πέθανε. Οταν γνώρισε τον ντράμερ Μπομπ Μπερνς και τον μπασίστα Λάρι Τζανστρομ, ο Rossington και οι νέοι του φίλοι σχημάτισαν μια μπάντα: τους Lynyrd Skynyrd.


Ο μουσικός δήλωσε επίσης στο Rolling Stone ότι ποτέ δεν θεώρησε τους Skynyrd ως μια «τραγική μπάντα» παρά το δράμα και τους θανάτους που έζησε το συγκρότημα. «Δεν το σκέφτομαι έτσι αλλά ως γεγονότα που συμβαίνουν στη ζωή», είπε το 2006. «Νομίζω ότι το καλό υπερτερεί του κακού», είχε πει.








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...