Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

ΔΙΑΣΚΕΥΗ: Αlone Again (Or) [Love] 1967


Σήμερα, η στήλη «Διασκευή», θα ταξιδέψει στο 1967. Εκεί θα συναντήσει τους Aμερικανούς, Love, και ένα υπέροχο φολκ ροκ κομμάτι από το άλμπουμ τους Forever Changes, το Alone Again, το οποίο διασκευάστηκε, τουλάχιστον, από εννέα γκρουπ ή καλλιτέχνες! To συγκεκριμένο τραγούδι, γραμμένο από τον Bryan MacLean και εμπνευσμένο από τη Lieutenant Kijé του Ρώσου συνθέτη Sergei Prokofiev, προορίζονταν για το πρώτο, ομώνυμο, άλμπουμ του γκρουπ το 1966, όμως, για άγνωστο λόγο, βρέθηκε στο τρίτο, ενώ στην πορεία προστέθηκε και το διαζευκτικό «Οr»…


UFO - Lights Out (1977)


Aρχικά το κομμάτι έτυχε μίας σπουδαίας... ειδικής μεταχείρισης από τους ανεπανάληπτους, μοναδικούς UFO. To γκρουπ, εβρισκόμενο σε μία απίστευτη περίοδο (με Schenker φυσικά), συμπεριέλαβε τη σύνθεση του Bryan McLean στην αλμπουμάρα Lights Out, 10 χρόνια μετά, και το έκανε πραγματικά δικό του. Λίγες χαρακτηριστικές πινελιές, λίγη ταχύτητα και... αγριάδα παραπάνω, με τον Mogg να «πιάνει» το Alone Again με το... γάντι και να το απογειώνει. Αλλες εποχές...



The Damned - Anything (1986)

To 1986 oι Άγγλοι ροκάδες, The Damned συμπεριέλαβαν το κομμάτι των Love στο άλμπουμ Anything, διασκευάζοντάς το με εξαιρετική επιτυχία.



Τhe Oblivians - Best Of The Worst: 93-97 (1999)


Οι Αμερικανοί garage punk, Τhe Oblivians, διασκεύασαν το Alone Again to 1993 σε ζωντανή εκτέλεση από το ραδιοφωνικό σόου του WEVL radio και συμπεριέλαβαν το κομμάτι στη συλλογή του 1999, Best Of The Worst.



Sarah Brightman - As I Came Of Age (1990)


H Aγγλίδα σοπράνο βούτηξε κι αυτή με τη σειρά της το… δάχτυλο στον «πειρασμό» Alone Again, το 1990, σε μία μελωδικότατη «μεσαιωνική» εκδοχή που απευθύνεται, σαφώς, σε πιο ευρύ κοινό ακροατών.



The Boo Radleys - Learning To Walk (1992)


To 1992 ήρθε η σειρά και των Άγγλων, Indie ροκάδων, The Boo Radleys, να δοκιμάσουν την τύχη τους στο Alone Again, μέσα από το άλμπουμ Learning To Walk. Aκούστε το εδώ.

Chris Pérez Band - Resurrection (1999)


Ο Τεξανός λάτιν ρόκερ, Chris Pérez, το 1999 διασκεύασε με τον δικό του τρόπο το Alone Again, μέσα από το άλμπουμ της μπάντας του, Resurrection.



Calexico - Convict Pool EP (2004)


Oι Aμερικανοί alternative, Calexico, στο ΕP του 2004, Convict Pool, προσέθεσαν μία φλαμένκο διάσταση στο εν λόγω κομμάτι των Love.



Matthew Sweet and Susanna Hoffs - Under the Covers, Vol. 1 (2006)

Ένα ακόμη αμερικάνικο πείραμα. Ο alternative, Matthew Sweet με τις ποπ-ροκ Bangles της Susanna Hoffs, συνεργάστηκαν πάνω στο Alone Again, κάνοντάς το πιο… κινηματογραφικό.



Les Fradkin - 12 (2007)

Ο Αμερικανός κιθαρίστας, πληκτράς, στιχουργός και παραγωγός, Les Fradkin, το 2007 πρόσθεσε στο άλμπουμ του «12» το Αlone Again. Μπορείτε να ακούσετε μέρος της προσπάθειάς του εδώ.


Kαι το original των Love



Αυτό ήταν. Το Alone Again αγαπήθηκε όσο λίγα τραγούδια, τόσο από συγκροτήματα και καλλιτέχνες, όσο και από τους μουσικόφιλους, έστω κι αν παραμένει στη σκιά, αφού η πλειονότητα του κόσμου, αγνοεί την ύπαρξή του. Οσοι δεν το γνωρίζετε, ευκαιρία να το μάθετε, σήμερα κιόλας.


THE SHADOW
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...