Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Συλλογή - Rock 'n' Roll Βοήθειες ΙΙΙ [2014]


Οι Rock 'n' Roll Βοήθειες γεννήθηκαν ως ραδιοφωνική εκπομπή το 1991 με πηγή έμπνευσης τον τίτλο από το ομώνυμο τραγούδι των PANX ROMANA και μοναδικό σκοπό την προώθηση νέων γκρουπ από τον χώρο της ανεξάρτητης ελληνικής rock σκηνής, γενικά και χωρίς ταμπού και κολλήματα όσον αφορά το στυλ και το μουσικό ιδίωμα του κάθε συγκροτήματος. Αγκάλιασαν λοιπόν όλο το μουσικό φάσμα του rock ισότιμα, χωρίς διακρίσεις και εμπάθειες με αποτέλεσμα η εκπομπή αυτή να γίνει με τα χρόνια σημείο αναφοράς για το λεγόμενο Ελληνικό rock...



Η συνέχεια αποτυπώθηκε στα στούντιο παραγωγής και ηχογράφησης. Η πρώτη συλλογή κυκλοφόρησε το 1993 μόνο σε βινύλιο, και η δεύτερη το 1995 ξανά σε βινύλιο. Ακολούθησε μια μικρή δισκογραφική παύση και φέτος, εν έτει 2014 και έπειτα από 20 χρόνια σιωπής, ο ντράμερ των Romana, Δημήτρης Δημητράκας, με προτροπή του φίλου του και συνεργάτη, ραδιοφωνικού παραγωγού, Νίκου Αντωνίου, δημιούργησαν τις Rock 'n' Roll βοήθειες Νο3, σε CD αυτή τη φορά, με ακόμη 10 νέα ελληνόφωνα σχήματα όπως και στο παρελθόν. Ο Δημήτρης Δημητράκας, έχοντας δικό του στούντιο, πλέον, μεγαλύτερη ευελιξία στις ηχογραφήσεις και το Ιντερνερ ως "όπλο", συγκέντρωσε δέκα ελληνικές μπάντες, πάντα με τη βοήθεια του Νίκου Αντωνίου, και με μία νέα αυτοχρηματοδοτούμενη παραγωγή, έφεραν εις πέρας μία υπέροχη συλλογή.
Τα κομμάτια των γκρουπ της συλλογής αυτής κυμαίνονται σε μία πελώρια "παλέτα" μουσικών ιδιωμάτων. Από μελωδικό ροκ και τσαμπουκαλεμένο πανκ, μέχρι το ροκ εν ρολ και το heavy metal. Η προσπάθεια αυτή, αξίζει προσοχής γιατί περιέχει αυθεντικότητα, δουλειές με μεράκι και πολύ αγάπη για τον σκληρό ήχο, δίχως ταμπέλες και κόμπλεξ.

Η tracklisting:

1. Μεταξύ Αγνώστων - Εκείνοι
2. Αδικαιολογήτως Απών - Μικρόκοσμος
3. Ματωμένα Ρόδα - Ένα φάλτσο ταγκό
4. Innervoice - Νέα εποχή
5. Τρύπια Καπέλα - Έξοδος κινδύνου
6. Ενέδρα - Ελευθερώστε τα παιδιά
7. Cameres - Άγρια νιάτα
8. Μορφίνη - Πραγματικότητά μου καλημέρα
9. Bad Reputation - Πληγές στα σύννεφα
10. Σρίμανση - Δηλώνω παρών

THE SHADOW



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...