Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Billy Gibbons - Perfectamundo [2015]


ΕΙΝΑΙ τόσο μεγάλη η προσφορά του συγκεκριμένου καλλιτέχνη στο παγκόσμιο ροκ στερέωμα με τους ZZ Top, που κάθε επιλογή του... εκτός χάρτη, είναι σεβαστή. Η πρώτη σόλο προσπάθεια του τραγουδιστή και κιθαρίστα της σπουδαίας αυτής μπάντας, Billy Gibbons, έχει τον τίτλο Perfectamundo, όμως στο συγκεκριμένο άλμπουμ δεν φαίνονται όλα τέλεια...






{Απωθημένο μεν του Gibbons, αλλά αδυνατώ να εντοπίσω το κοινό του στο οποίο μπορεί να απευθυνθεί αυτό το άλμπουμ}

Κάπου στη δεκαετία του '60 ο νεαρός, τότε, Gibbons, μελετούσε latin percussion ως φοιτητής της latin μουσικής και μυήθηκε στην αφρο-κουβανική κουλτούρα από τον μεγάλο Tito Puente (απεβίωσε το 2000), τον «βασιλιά» του είδους και φίλο του πατέρα του. Το «μικρόβιο» αυτής της μουσικής, το κρατούσε όλα αυτά τα χρόνια μέσα του (αν και κάποια... ψήγματα έχουμε ακούσει κατά καιρούς και μέσα στους ΖΖ Top), όμως το περσινό Havana Jazz Festival, γιγάντωσε την πρόκληση, έστω κι αν ο ίδιος δεν κατάφερε να παραβρεθεί, όντας προσκεκλημένος από τον πιανίστα και φίλο του, Martin Guigui.
Στα 65 του, πλέον, ο εμβληματικός ηγέτης των ZZ Top, αποφάσισε να χωρέσει αυτά τα... απωθημένα, στο Perfectamundo. Μια σύντηξη latin με blues, που πολλές φορές παραπέμπει στην πρώιμη περίοδο του τεράστιου Carlos Santana. Ο Gibbons δημιουργεί ένα ηχητικό χαρμάνι με κυρίαρχη τη latin boogie ατμόσφαιρα και με «γεύσεις» από Gibson, πολύ hammond και πιάνο, αλλά και ραπ μέρη, που θα συναντήσουμε στο ιδιαίτερο, Quiero Mas Dinero, το οποίο κλείνει υπέροχα, μέσα σε blues αποχρώσεις.

Οι ροκ οπαδοί που συμπαθούν τις δουλειές του Santana, θα βρουν... ελκυστικά κομμάτια, όπως τα Baby Please Don't Go, τo Got Love If You Want It (διασκευή του Slim Harpo), το... αρκετά ZZ Top, Piedras Negras, το blues-latin, Q-Vo, αλλά και το ομώνυμο Perfectamundo με τη spanglish ερμηνεία του Gibbons, ενώ μάλλον θα μπερδευτούν με το  pop, You're What's Happenin', Baby, που θυμίζει Chris Rea, περιέχει μέρη που ακούγονται σαν το... Macarena, ενώ «σβήνει» εκπληκτικά σε ροκ ρυθμούς.

Το Perfectamundo, αναμφισβήτητα αποτελεί μια αναγκαία εκτόνωση του Gibbons και είναι κατανοητό, όταν ειδικά εισπράττεις αυτή την ανάγκη μέσα από τα 11 κομμάτια. Ο αγαπημένος μας «μούσιας» περνά υπέροχα, το διασκεδάζει, όμως δεν μπορώ να εντοπίσω το μέρος του κοινού, που γνωρίζει τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη και στο οποίο μπορεί να απευθυνθεί αυτό το άλμπουμ. 

Η tracklisting:

1. Got Love If You Want It 4:15 
2. Treat Her Right 2:21 
3. You're What's Happenin', Baby 6:05 
4. Sal Y Pimiento 3:11 
5. Pickin' Up Chicks On Dowling Street 4:08 
6. Hombre Sin Nombre 3:47 
7. Quiero Mas Dinero 3:24 
8. Baby Please Don't Go 2:29 
9. Piedras Negras 3:06 
10. Perfectamundo 2:41 
11. Q-Vo 3:23 

THE SHADOW
Αξιολόγηση: 3>10





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...