Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Εφυγε από τη ζωή και ο Steve Priest των Sweet


ΤΟ ΙΔΡΥΤΙΚΟ μέλος και μπασίστας των σπουδαίων 
Sweet, Steve Priest (εικονίζεται αριστερά), έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών, χωρίς να έχει ανακοινωθεί η αιτία θανάτου, μέχρι στιγμής. Τα κακά μαντάτα επιβεβαιώθηκαν από τον κιθαρίστα και μοναδικό επιζώντα, πλέον της μπάντας, Andy Scott (δεξιά)...


«Είμαι κομμάτια αυτή τη στιγμή. Ο Steve Priest πέθανε. Η σύζυγός του Maureen και εγώ διατηρήσαμε επαφή, παρόλο που δεν τα κατάφερε. Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένειά του. Ηταν ο καλύτερος μπασίστας που έπαιξα ποτέ. Ο θόρυβος που κάναμε ως συγκρότημα ήταν τόσο δυνατός. Aναπάυσου εν ειρήνη αδερφέ. Ολη μου την αγάπη», έγραψε σε μήνυμά του ο Scott.

Ο Priest γεννήθηκε στο Hayes του Λονδίνου και όπως και πολλοί μουσικοί της εποχής του, επηρεάστηκε από τους Shadows, τους Rolling Stones και τους Who.

Τον Ιανουάριο του 1968, δημιούργησε ένα γκρουπ, ουσιαστικά τους πρώιμους Sweet, με τον Brian Connolly, τον Mick Tucker και τον Frank Torpey, με τον τελευταίο να αποχωρεί και να παίρνει τη θέση του ο κιθαρίστας των Elastic Band, Andy Scott. 

Οι επιτυχίες Wig-Wam Bam, Block Buster!, The Ballroom Blitz, Fox on the Run, Action και Love Is Like Oxygen, έκαναν γνώστη τη μπάντα, με αποκορύφωμα το άλμπουμ Desolation Boulevard (δείτε το αφιέρωμα ΕΔΩ).

Ο Connolly έφυγε από το σχήμα στις αρχές του 1979 και ο Priest ανέλαβε τα φωνητικά, έως ότου το συγκρότημα διαλυθεί το 1982. Το 1988 έγινε αποτυχημένη προσπάθεια επανένωσης, ενώ ο 
Connolly πέθανε το 1997. Ακολούθησε ο Mick Tucker το 2002. 







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...