Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

Νεκρός στα 58 του και ο Jeff LaBar των Cinderella

 

ΛΙΓΕΣ ημέρες μετά τον χαμό του John Lawton, μία ακόμη θλιβερή είδηση ήρθε να μαυρίσει την επικαιρότητα: ο κιθαρίστας των εμβληματικών Cinderella, ο Jeff LaBar, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 58 ετών, χωρίς να αποκαλυφθούν μέχρι στιγμής τα αίτια του θανάτου του...









«Ο πατέρας μου, ο ήρωάς μου, το είδωλό μου, πέθανε σήμερα. Αυτή τη στιγμή χάνω τα λόγια. Σ 'αγαπώ», έγραψε ο γιος του Sebastian στο Instagram. «Αν μπορείτε, μοιραστείτε φωτογραφίες ή βίντεο όλων των διασκεδαστικών στιγμών που είχαμε όλοι με τον μπαμπά μου. Θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα», πρόσθεσε.

Ο LaBar μπήκε στους Cinderella το 1985, μετά την αναχώρηση του κιθαρίστα Michael Schermick και παρέμεινε στο συγκρότημα έως το 2007. Το 1986, κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους, Night Songs . Το πρώτο single του, Nobody's Fool έφτασε στο νούμερο 13 και το άλμπουμ έφτασε στο νούμερο 3 στο Billboard 200. 

Το Long Cold Winter του 1988 (δείτε ΕΔΩ την παρουσίαση), περιείχε τη μεγαλύτερη επιτυχία τους, Don't Know What You Got (Till It's Gone), το οποίο έφτασε στο Νο 12 του Billboard Hot 100. Το άλμπουμ ανέδειξε την αδυναμία του Tom Keifer για το blues rock, το οποίο συνέχισε να δοκιμάζει τόσο στο Heartbreak Station του 1990 όσο και στο Still Climbing του 1994. Στο μεταξύ, ο Keifer έχασε τη φωνή του λόγω προβλημάτων με τις φωνητικές χορδές. Οι Cinderella έμειναν αδρανείς το 1995.


Εναν χρόνο αργότερα, επέστρεψαν σε συναυλίες και συνέχισαν να περιοδεύουν στις αρχές της δεκαετίας του 2000, ενώ το 2006, γιόρτασαν την 20η επέτειο από το ντεμπούτο τους άλμπουμ, μαζί με τους Poison. Τα προβλήματα με τη φωνή του Keifer επανήλθαν και το 2017, μετά από χρόνια αδράνειας, ο Keifer ανακοίνωσε ότι η μπάντα δεν θα επανενωθεί.

Ο LaBar πέραν των Cinderella, συμμετείχε σε προσωπικό άλμπουμ του μπασίστα του γκρουπ, Eric Brittingham, το Naked Beggars. Κυκλοφόρησε το σόλο άλμπουμ του, One for the Road, το 2014.

«Οι καρδιές μας δεν μπορούν να περιγράψουν το αίσθημα της απώλειας του αδελφού μας Jeff. Ο δεσμός μεταξύ μας εδώ και δεκαετίες δημιουργίας μουσικής και περιοδειών στον κόσμο είναι κάτι που εμείς ως συγκρότημα μοιραστήκαμε με μοναδικό τρόπο», ανέφεραν τα μέλη των Cinderella, Keifer, Brittingham και Coury. «Αυτές οι αναμνήσεις θα είναι για πάντα ζωντανές στις καρδιές μας. Είναι αδιανόητο ότι ένα από τα αδέλφια της μπάντας μας μας άφησε. Στέλνουμε στη σύζυγό του Debinique, στον γιο του Sebastian, στην οικογένεια του και στους φίλους, τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας. Η μνήμη και η μουσική του Jeff θα είναι μαζί μας για πάντα. Ξεκουράσου Jeff», πρόσθεσαν μεταξύ άλλων.

RIP Jeff...














Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...