Τρίτη 6 Ιουλίου 2021

Εφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος John Lawton (Uriah Heep, Lucifer's Friend)

 

MEΡΑ θλίψης η σημερινή, καθώς έγινε γνωστό ότι η σπουδαία φωνή μεγάλων άλμπουμ των Uriah Heep, αλλά και των Lucifer's Friend, ο John Lawton, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών πριν από λίγες ημέρες. Πέραν του καλλιτεχνικού μεγαλείου του, ήταν κι ένας ευγενικός και προσγειωμένος άνθρωπος. Είχαμε μιλήσει το 2016 (διαβάστε ΕΔΩ) με αφορμή το τελευταίο άλμπουμ των Lucifer's Friend και η προσέγγισή του με είχε συνεπάρει. «Ολα συμβαίνουν για κάποιον λόγο στη ζωή», μου είχε πει...











Ο John Lawton θήτευσε στους 
Uriah Heep από το 1976 έως το 1979 και στα άλμπουμ Firefly (1977), Innocent Victim (1977) και Fallen Angel (1978), ενώ ερμήνευσε ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια του ροκ, αλλά και του γκρουπ, το Sympathy.

«Με μεγάλη λύπη μοιραζόμαστε τα τραγικά νέα για την ξαφνική και εντελώς απροσδόκητη απώλεια του John Lawton στις 29 Ιουνίου 2021. «Σε αντίθεση με τις διάφορες αναφορές, δεν είχε καμία ασθένεια, γεγονός που καθιστά τον θάνατό του ακατανόητο. «Εφυγε» ειρηνικά με τη σύζυγό του στο πλευρό του. Ο Τζον θα λείψει πολύ. Η κηδεία θα είναι σε κλειστό κύκλο, θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις επιθυμίες του, με τη συμμετοχή μόνο οικογένειας και στενών φίλων. Θα εκτιμούσαμε ότι η επιθυμία της οικογένειας θα γίνει σεβαστή σε αυτή τη δύσκολη στιγμή», τόνισαν οι Uriah Heep.

Ο Lawton ξεκίνησε τη μουσική του καριέρα στο North Shields του Ηνωμένου Βασιλείου, στις αρχές της δεκαετίας του '60 με τους The Deans, μια ομάδα παιδιών που αποφάσισαν τυχαία ότι ο John θα έπρεπε να είναι τραγουδιστής. Στη συνέχεια μετακόμισε στους West One και αργότερα στους Stonewall. Επειτα εντάχθηκε στους Lucifer's Friend (1969-1976, 1979-1995) με τους οποίους ηχογράφησε εννέα στούντιο άλμπουμ. 

Το 1976, συμμετείχε στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Την ίδια χρονιά έγινε μέλος των Heep και ηχογράφησε τα κλασικά Innocent Victim, Firefly, Fallen Angel και Live '79. Συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα του ροκ σε άλμπουμ όπως τα Butterfly Ball του Roger Glover και το Wizard's Convention II του Eddie Hardin. 

Στα τέλη του 1980, εντάχθηκε στη γερμανική ροκ μπάντα Rebel. Τον Ιανουάριο του 1994, δημιούργησε τους Gunhill (JLB - JOHN LAWTON BAND). Τον Αύγουστο του 2000, ηχογράφησε το πρώτο του σόλο άλμπουμ Still Paying My Dues To The Blues.

Oταν τον είχα ρωτήσει, ύστερα από τόσα χρόνια μουσικής πορείας ποια πράγματα θα κρατούσε και ποια θα άλλαζε αν έπρεπε να κάνει έναν απολογισμό, μου είχε πει:

«Πω πω, είναι τόσα χρόνια... λοιπόν να σας πω, δε θα άλλαζα τίποτε. Τα πράγματα έχουν λόγο που συμβαίνουν και η μοίρα παίζει μεγάλο ρόλο στα σχέδιά μας. Προσωπικά μιλώντας, έχω επιτύχει να κάνω όλα όσα ήθελα».

RIP Johh...

Τhe SHADOW









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...