Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Styx - Crash of the Crown [2021]


TO ΔΕΥΤΕΡΟ
 άλμπουμ τους μετά την πιο μεγάλη αποχή τους (12ετή) απ' τη δισκογραφία και συνολικά το 20ο τους, κυκλοφορούν οι Styx, με τίτλο, Crash of the Crown. Ουσιαστικά, μια συνέχεια του The Mission, το οποίο είχε αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις πριν από 4 χρόνια...







Μια τίμια προσπάθεια, αλλά μακριά
από τους Styx που θαυμάσαμε κάποτε




Οι «γερόλυκοι» του ροκ επιστρέφουν με το ίδιο line up (James Young / lead vocals, guitars, Tommy Shaw / lead vocals, guitars, Chuck Panozzo / bass, vocals, Todd Sucherman / drums, percussion, Lawrence Gowan / lead vocals, keyboards, Ricky Phillips / bass, guitar, vocals) με υλικό του οποίου το μεγαλύτερο μέρος ήταν έτοιμο πριν από την πανδημία.

Τι θα συναντήσουμε εδώ μέσα; Κατ' αρχήν, υπέροχες μουσικές στις οποίες μας έχουν συνηθίσει οι Styx. Οπως και στο προηγούμενο άλμπουμ, έτσι κι εδώ, τα κομμάτια είναι σχετικά μικρά. Στο Crash of the Crown, βέβαια, δεν ξεπερνούν καν τα 4 λεπτά, ενώ το άλμπουμ έχει συνολική διάρκεια 43+ λεπτά.

Οπως αντιλαμβάνεστε, η μπάντα προτιμά να είναι πιο άμεση απέναντι στον ακροατή, επιδιώκοντας να παρουσιάσει ουσιαστικά το β' μέρος του The Mission.


Πάνω κάτω και αυτό το άλμπουμ κινείται στο πλαίσιο του προκατόχου του με καλοπαιγμένα κομμάτια, υψηλή τεχνική και μια συναρπαστική ερμηνευτική παλέτα, αφού Lawrence GowanTommy Shaw και James Young (λιγότερο ο τελευταίος) συνεργάζονται εξαιρετικά, χαρίζοντας μικρές εκπλήξεις στον ακροατή.

Το Crash of the Crown κυλάει ευχάριστα και ικανοποιητικά για το μέγεθος του γκρουπ, όμως εδώ δε θα ακούσουμε κομματάρες όπως τo Gone Gone Gone ή το Hundred Million Miles From Home, προ τετραετίας (δε θα τολμήσω να πάω πιο πίσω).

Oπως και να 'χει, οι Styx δείχνουν ενεργοί. Κανείς δεν περιμένει να επιστρέψουν στις δόξες του παρελθόντος (πόσω μάλλον όταν το κεφάλαιο Dennis DeYoung έχει κλείσει), όμως η προσπάθειά τους είναι τίμια.

Το Crash of the Crown είναι ένα αξιοπρεπές, αξιοπρόσεκτο άλμπουμ, βέβαια ένα κλικ πιο κάτω από τον προκάτοχό του, όμως όποιος αποφασίσει να το ακούσει, είναι σίγουρο ότι θα περάσει υπέροχα την ώρα του.

Αν όμως δούμε... εντελώς ψυχρά αυτή την κυκλοφορία και κοιτώντας πίσω στην ιστορία της μπάντας με την τόσο εντυπωσιακή και καινοτόμο μουσική της, δεν μπορούμε παρά να... μελαγχολήσουμε. 

ΟΚ, συμπαθητικό άλμπουμ, αλλά τι σχέση έχει με τους Styx του παρελθόντος; Τι σχέση έχουν και τα ίδια... στυλιζαρισμένα μέλη του γκρουπ με τους εαυτούς τους στα 70's; Ερωτήματα που είναι δύσκολο να απαντηθούν...

Τα κομμάτια:

1. The Fight of Our Lives 01:54
2. A Monster 03:27
3. Reveries 03:03
4. Hold Back the Darkness 03:58
5. Save Us from Ourselves 03:02
6. Crash of the Crown 03:46
7. Our Wonderful Lives 03:06
8. Common Ground 04:00
9. Sound the Alarm 03:25
10. Long Live the King 02:33
11. Lost at Sea 00:38
12. Coming Out the Other Side 03:48
13. To Those 03:01
14. Another Farewell 00:26
15. Stream 02:56
Total 43:03

Τhe SHADOW
Αξιολόγηση: 6,5>10










Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...