Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Rock Believer το νέο άλμπουμ των Scorpions

 

ΣΤΙΣ 11 Φεβρουαρίου του 2022 θα κυκλοφορήσει το 19ο στούντιο άλμπουμ των Scorpions, το οποίο θα έχει τίτλο Rock Believer. To πρώτο single της νέας δουλειάς θα είναι το Peacemaker και αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα στις 21 Οκτωβρίου…








Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η μπάντα μπήκε στο στούντιο στο Ανόβερο και άρχισε να δουλεύει τα νέα κομμάτια. Όπως αναμενόταν, οι βασικοί συνθέτες θα είναι ξανά οι Rudolf Schenker και Κlaus Meine, ο οποίος αποκάλυψε ότι «ηχογραφήσαμε το άλμπουμ ως συγκρότημα ζωντανά σε ένα δωμάτιο, όπως κάναμε τη δεκαετία του '80».

Το μεγαλύτερο μέρος του Rock Believer ηχογραφήθηκε στα Peppermint Park Studios στο Ανόβερο και μιξαρίστηκε στα θρυλικά στούντιο Hansa του Βερολίνου από τον Michael Ilbert, ο οποίος έχει κερδίσει πολλές υποψηφιότητες για Grammy.

Οι Scorpions αρχικά είχαν σκοπό να ηχογραφήσουν το νέο άλμπουμ στο Λος Άντζελες με παραγωγό τον Greg Fidelman (Slipknot, Metallica), όμως, λόγω της πανδημίας αυτό δεν κατέστη εφικτό.

Ο Meine είχε δηλώσει στο Talking Metal ότι ο στόχος με τη συνεργασία του Fidelman ήταν να φέρει την παλιά ατμόσφαιρα από άλμπουμ όπως Blackout, Love At First Sting και Lovedrive. Και πρόσθεσε: «Προσπαθούμε να εστιάσουμε σε αυτά τα άλμπουμ και σ’ αυτή τη στάση. Αν τα καταφέρουμε… ποιος ξέρει, είναι τόσα χρόνια αργότερα. Πάντως, το πνεύμα και όλη η ατμόσφαιρα είναι γύρω από αυτά τα άλμπουμ. Αυτή τη φορά, εστιάσαμε σε πιο σκληρά τραγούδια».

Οι Scorpions θα ξεκινήσουν την παγκόσμια περιοδεία τους τον Μάρτιο του 2022 στο Λας Βέγκας. Στη συνέχεια θα παίξουν στη Γαλλία και στη Γερμανία.

Aξίζει να σημειωθεί ότι το επερχόμενο Rock Believer, θα είναι το πρώτο άλμπουμ με τον Mikkey Dee στα τύμπανα.








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...