Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

Στο «σφυρί» νέα αντικείμενα του Kurt Cobain


ΔΗΜΟΠΡΑΤΟΥΝΤΑΙ για μία φορά ακόμη, αντικείμενα του Kurt Cobain, του εμβληματικού ηγέτη των Nirvana. Υστερα από τη ζακέτα με την οποία εμφανίστηκε στο MTV Unplugged, βγάινουν στο «σφυρί» η κιθάρα Fender Mustang που χρησιμοποίησε στο κλιπ του Smells Like Teen Spirit, το αυτοκίνητο Dodge Dart 170 του 1965 και αρκετά έργα τέχνης τού αυτόχειρα καλλιτέχνη, από τον οίκο Julien’s Auctions...








Ετσι, λοιπόν, η προσαρμοσμένη για αριστερόχειρες Fender Mustang του 1969, η οποία, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών «άλλαξε τη μουσική και τον κόσμο» έχει αρχική τιμή 600.000 – 800.000 δολάρια.

Εκτίθεται σε περίοπτη θέση στο Seattle’s Experience Music Project (MoPOP Museum of Pop Culture, πλέον), ενώ επιλέχθηκε για την περίφημη συλλογή The Guitar Collection, το συλλεκτικής έκδοσης βιβλίο με τις 150 κορυφαίες κιθάρες όλων των εποχών.

Ενα μέρος των εσόδων, θα διατεθούν στην εκστρατεία Kicking The Stigma, για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις διαταραχές ψυχικής υγείας και την άρση του στίγματος που σχετίζεται πολύ συχνά με αυτές τις ασθένειες.

Στη δημοπρασία πωλείται επίσης το τετράθυρο σεντάν Dodge Dart 170 του καλλιτέχνη, με τιμή εκκίνησης τα 400.000 με 600.000 δολάρια. H αδερφή του αείμνηστου τραγουδιστή Kim έχει το όχημα τα τελευταία 28 χρόνια, το οποίο αγόρασε από την Courtney Love.

Αλλα αντικείμενα είναι ένα έργο τέχνης του τραγουδιστή με τη μασκότ των Iron Maiden «Eddie» του 1985 και ένα σκίτσο του Μάικλ Τζάκσον που φέρει την υπογραφή του.

Πριν από τη δημοπρασία, τα αντικείμενα θα είναι διαθέσιμα για προβολή στη γκαλερί του Julien’s Auctions στο Μπέβερλι Χιλς στις 11 Απριλίου έως τις 15 Απριλίου, στη βιτρίνα του Hard Rock Cafe στο Piccadilly Circus στο Λονδίνο στις 28 Απριλίου έως τις 3 Μαΐου και στο Hard Rock Café στην Times Square της Νέας Υόρκης στις 16 έως τις 20 Μαΐου.














Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...