Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Νεκρός ο Dave Holland σε ηλικία 69 ετών


Ο… ΤΥΠΟΣ με τη μαύρη κάπα συνεχίζει ακάθεκτος το έργο του, παίρνοντας από τη ζωή και τον Dave Holland (εικονίζεται αριστερά), πρώην ντράμερ των Judas Priest σε ηλικία 69 ετών. Ο Βρετανός μουσικός πέθανε την περασμένη Τρίτη στην Ισπανία και η είδηση του θανάτου του διέρρευσε μόλις σήμερα, χωρίς να αναφέρει την αιτία θανάτου του…






Σε ηλικία έξι ετών ο Holland ξεκίνησε μαθήματα πιάνο. Συνέχισε παίζοντας τύμπανα και το 1962 έγινε μέλος των The Drumbeats, όπου παρέμεινε μέχρι τα δεκαεπτά του χρόνια, το 1965. Εκείνη τη χρονιά εντάχθηκε στους Liberators, κυκλοφορώντας μαζί τους την Top-10 επιτυχία "Mirror, Mirror" τον Ιανουάριο του 1966. Το 1968 έγινε μέλος των Finders Keepers, στους οποίους γνώρισε τον μπασίστα Γκλεν Χιούζ και τον κιθαρίστα Μελ Γκάλεϊ, ηχογραφώντας διάφορα σινγκλ, ενώ μετά την προσθήκη του τραγουδιστή Τζον Τζόουνς και του Τέρι Ράουλι μετονομάστηκαν σε Trapeze.

Ο Holland έγινε μέλος των Judas Priest το 1979 και έμεινε μαζί τους για μία δεκαετία, συμμετέχοντας σε κλασικά άλμπουμ τους όπως τα British Steel (1980), Point Of Entry (1981), Screaming For Vengeance (1982), Defenders Of The Faith (1984), Turbo (1986) και Ram It Down (1988), πριν αντικατασταθεί από τον Scott Travis το 1989.

Το 2004 είχε καταδικαστεί για απόπειρα βιασμού ενός 17χρονου μαθητή του στον οποίο δίδασκε μαθήματα τυμπάνων, με τον ίδιο να επιμένει μέχρι σήμερα ότι δεν ήταν ένοχος. Κρατήθηκε για οκτώ χρόνια στη φυλακή και αποφυλακίστηκε το 2012. Κατά τη διάρκεια της φυλάκισης του, αποκάλυψε την επιθυμία του να φανερώσει όλη την ιστορία σε ένα αυτοβιογραφικό βιβλίο.


O Rob Halford δήλωσε σχετικά: «Νομίζω ότι υπάρχει ένας τεράστιος σεβασμός για τον Dave και ό, τι έκανε για τη μπάντα».







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...