Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Slash - Living The Dream [2018]


ΤΟ ΤΡΙΤΟ μέρος του... πειράματος του Slash με τον Myles Kennedy και τους Todd Kerns και Brent Fitz (ή κατά κόσμον... Conspirators) είναι πλέον γεγονός. O εμβληματικός κιθαρίστας των Guns N' Roses, περίπου έξι χρόνια μετά το Apocalyptic Love, επιστρέφει με την παλιοπαρέα του και το Living The Dream για να μοιράσει άφθονο rock n' roll...







{Λείπει το σημείο αναφοράς, όμως δεν παύει να είναι ένα εξαιρετικό άλμπουμ}


Η συνύπαρξή του με έναν τόσο διαφορετικό καλλιτέχνη, όπως ο Kennedy (Alter Bridge) κοντεύει να κλείσει δεκαετία και παρότι το κοινό πρίσμα είναι το rock n' roll, γίνεται εμφανές από την πρώτη κιόλας ακρόαση του άλμπουμ ότι οι δύο δημιουργοί έχουν πλέον διευρύνει τα σύνορά τους και το κοινό έδαφος έχει καρποφορήσει.

Αν και από την πρώτη στιγμή (ακόμη και σήμερα οφείλω να ομολογήσω) αδυνατώ να δεχθώ σε μεγάλο ποσοστό τα φωνητικά του Kennedy πάνω στον ήχο του Slash, δεν μπορώ να παραδεχθώ ότι η ποιότητα των δύο, προσφέρει εξαιρετικές δουλειές.

Στο Living The Dream, βέβαια, δεν θα ακούσουμε κομμάτια «δυναμίτες» όπως τα Anastasia, 30 Years To Life ή Beneath The Savage Sun, όμως η είσοδος του Frank Sidoris ως δεύτερου κιθαρίστα στο σχήμα, η άκρως βελτιωμένη παραγωγή του Μichael Baskette και η συρρίκνωση του συνολικού χρόνου του άλμπουμ σε σχέση με το «ξεχειλωμένο» World On Fire, έχουν προσδώσει συνοχή και αμεσότητα, άκρως απαραίτητη για ένα rock n' roll σύνολο.


Και σ' αυτή τη δουλειά, όμως, τα κομμάτια είναι χωρισμένα σε δύο ενότητες. Περίπου μέχρι τα μέσα ακούμε καθαρό, ζοχαδιάρικο rock n' roll, με τo γκρουπ να αποδίδει σπουδαία πράγματα, ενώ από 'κει κι έπειτα αρχίζουν πιο slow και mid tempo κομμάτια, με πιο μελωδικά solos του Slash, συνθέσεις κομμένες και ραμμένες στα μέτρα του Kennedy.

Παρότι όμως δεν υπάρχει κάποιο σημείο αναφοράς, ένα ή δύο κομμάτια που θα ξεχωρίσουν αισθητά, το άλμπουμ έχει πάρα πολλά πράγματα να πει, ο Slash δείχνει ότι γίνεται ακόμη καλύτερος χρόνο με τον χρόνο, ο Kennedy ερμηνεύει μοναδικά (κυρίως τα κομμάτια που έχουν λιγότερο rock n' roll), αλλά και οι Kerns και Fitz καταδεικνύουν ότι είναι σπουδαίοι μουσικοί που μπορούν να στήσουν ένα αξιόλογο rhythm section.

Το Living The Dream ακούγεται ευχάριστα. Φτιάχνει διάθεση, προσφέροντας εξαιρετικά κομμάτια, καλοδουλεμένα, που έχουν πολλά να πουν στον ακροατή σε κάθε σημείο τους. Μέχρι  στιγμής ο Slash δείχνει να απολαμβάνει περισσότερο το πείραμα των Conspirators, παρά μια νέα δουλειά με τους Guns N' Roses οι οποίοι παραμένουν σε τροχιά συναυλιών. Ας είναι κι έτσι...

Τα κομμάτια:

1. The Call of the Wild 3:59 
2. Serve You Right 5:12 
3. My Antidote 4:17 
4. Mind Your Manners 3:38 
5. Lost Inside the Girl 6:30 
6. Read Between the Lines 3:37 
7. Slow Grind 3:35 
8. The One You Loved Is Gone 4:50 
9. Driving Rain 4:10 
10. Sugar Cane 3:09 
11. The Great Pretender 5:25 
12. Boulevard of Broken Hearts 4:06 
Total length: 52:20

THE SHADOW
Aξιολόγηση: 7>10








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...