Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

Εφυγε από τη ζωή ο κιθαρίστας των Animals, Hilton Valentine

ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 77 ετών έφυγε από τη ζωή ο κιθαρίστας των Animals, Hilton Valentine, ένας πρωτοπόρος κιθαρίστας που επηρέασε τον ήχο του ροκ εν ρολ και ιδρυτικό μέλος της μπάντας από το Newcastle το 1963 μαζί με τον Eric Burdon, τον Chas Chandler, τον Alan Price και τον John Steel...





Η δισκογραφική εταιρεία της μπάντας ABKCO Music ανακοίνωσε ότι ο Valentine πέθανε την περασμένη Παρασκευή, χωρίς να προσδιορίζει την αιτία θανάτου.

Ο Valentine άρχισε να παίζει κιθάρα ως έφηβος που μεγάλωνε στο North Shields και αφού βελτίωσε τις ικανότητές του παίζοντας με άλλες μπάντες, προσλήφθηκε το 1963 για να σχηματίσει το The Animals, μαζί με τον Eric Burdon, τον βασικό παίκτη Alan Price, τον μπασίστα Chas Chandler και τον ντράμερ John Steel.


Το συγκρότημα μεγάλωσε το όνομά του με κομμάτια όπως το Ηοuse of the rising sun, μια παραδοσιακή λαϊκή μπαλάντα που είχε προηγουμένως εκτελεστεί από λαϊκούς τραγουδιστές όπως ο Woody Guthrie και ο Bob Dylan, το Don't Let Me Be Misunderstood και το We Gotta Get Out of This Place.

Aποχώρησε από τo γκρουπ για να ακολουθήσει σόλο καριέρα το 1966, αλλά πήρε μέρος σε πολλές επανασυνδέσεις (δείτε ΕΔΩ μία από αυτές) και περιόδευσε μαζί με τον Burdon το 2007. Ο Burdon αποχαιρέτησε τον φίλο του με μία ανάρτηση στο Instagram. «Η έναρξη του Rising Sun δεν θα ακούγεται πια ποτέ ίδια! Δεν το έπαιξες απλώς, το έζησες! Περάσαμε υπέροχες στιγμές μαζί. Από το North Shields μέχρι ολόκληρο τον κόσμο. Είμαι καταρρακωμένος από τα νέα του θανάτου του Hilton. Rock In Peace». 

Η ABKCO Music έγραψε στο Twitter: «Τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας απευθύνονται στην οικογένεια και τους φίλους του Hilton Valentine. Ιδρυτικό μέλος και αυθεντικός κιθαρίστας για τους Animals, ο Valentine ήταν πρωτοπόρος κιθαρίστας που επηρέασε τον ήχο του ροκ εν ρολ για τις επόμενες δεκαετίες». 





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...