Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Holocaust - Predator [2015]


ΣΤIΣ ΑΡΧΕΣ του περασμένου Δεκεμβρίου, οι Σκωτσέζοι Holocaust κυκλοφόρησαν το όγδοο άλμπουμ τους, το Predator. Τι κι αν βρίσκονται στη δισκογραφία από το 1980. Tι κι αν ο τραγουδιστής, κιθαρίστας και ιδρυτής της μπάντας έχει «ξηλώσει» τα line up πολλές φορές. H ψυχή του το «λέει» ακόμα και σ' αυτό το άλμπουμ φροντίζει να το αποδείξει με τον καλύτερο τρόπο, 12 χρόνια μετά το thrash, Primal...




{To Predator είναι ένα αξιόλογο, ευθύ heavy metal άλμπουμ χωρίς λοιπές ταμπέλες και επεξηγήσεις}


Αν και στη λίστα κομματιών υπάρχουν τα τρία τραγούδια του ΕΡ, Expander του 2013, έκπληξη αποτελεί η συνεργασία με την ελληνική εταιρία Sleazy Rider που κυκλοφόρησε το Predator, στο οποίο η παραγωγή είναι εξαιρετική. Σε ό,τι αφορά στις συνθέσεις, σίγουρα δε θα πρέπει να περιμένουμε απόλυτη ταύτιση με το ντεμπούτο της μπάντας, το Nightcomers (δείτε ΕΔΩ το σχετικό αφιέρωμα). Σαφώς και υπάρχουν πολλά στοιχεία από αυτό, αλλά αν δούμε το παρελθόν των Holocaust και τις αλλαγές πλεύσης στα περισσότερα άλμπουμ, το Predator κινείται πιο πολύ στα επόμενα από το Nightcomers.

Ετσι, σε αυτό το άλμπουμ θα συναντήσουμε πολλά στοιχεία από το πανκ/χαρντ ροκ No Mans Land το 1984, από το το NWOBHM, Covenant του 1998, αλλά και από το εξαιρετικό The Courage To Be του 2000. Το Predator είναι γεμάτο φονικά, χορταστικά ριφ που έκαναν γνωστούς τους Holocaust από την εποχή του Nightcomers, κυρίως στα κομμάτια Shiva και Revival, αλλά με σαφώς πιο NWOBHM αισθητική, αλλά και αρκετό πανκ, το οποίο είναι ιδιαίτερα αισθητό στο Expander. Στιχουργικά, δεν θα συναντήσουμε κάποια... πρωτότυπη θεματολογία. Ο Μortimer καταπιάνεται με θέματα όπως τη Ζωτική Δύναμη, τη διεύρυνση της συνείδησης και των αρνητικών στοιχείων του εαυτού, τη μυθολογία, τη σεξουαλική ενέργεια, τον Ινδουϊσμό, την αφοσίωση.

Στο Predator, το σημαντικό είναι ότι η μπάντα διατηρεί την ταυτότητά της (έστω κι αν αυτή έχει αρκετές αποκλίσεις από το 1980 μέχρι σήμερα), ενώ ακούς καθαρό, ευθύ heavy metal χωρίς λοιπές ταμπέλες και επεξηγήσεις. Οι Ηοlocaust έβγαλαν ένα πειστικό άλμπουμ που θα χαροποιήσει τους metal οπαδούς, αλλά κυρίως, θα κάνει ευτυχισμένους τους δικούς τους φαν.
Η tracklisting:

1. Predator 03:01 
2. Expander 04:32 
3. Can't Go Wrong with You 05:50 
4. Lady Babalon 06:04 
5. Observer One 02:24 
6. Shiva 05:31 
7. Shine Out 05:12 
8. Revival 05:58 
9. What I Live For 05:49 

Total Length 44:21


THE SHADOW
Αξιολόγηση: 8>10



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...