Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Metal Church - XI [2016]


ΣΤΗ ΖΩΗ κάποια πράγματα τα 'χεις ή δεν τα 'χεις. Μπορεί να περάσεις κακές περιόδους, αλλά η ποιότητα πάντα θα φαίνεται. Είτε μιλάμε για καλλιτέχνη, είτε για γκρουπ, είτε για άνθρωπο της καθημερινότητας. Ξεκάθαρα. Και οι Metal Church το κατέχουν το... άθλημα. Δεν χρειαζόταν να έρθει, φυσικά, το φετινό ΧΙ για να αποδείξει του λόγου το αληθές...





{Οι Αμερικανοί επανασυστήνονται στο κοινό με ένα εξαιρετικό άλμπουμ}


Αν και τους θεωρώ τεράστιο γκρουπ, οι Metal Church, ουδέποτε έλαβαν τα... παράσημα που άξιζαν πραγματικά. Βέβαια, έβαλαν και αυτοί το... χεράκι τους, αφού από το 1984, όταν και κυκλοφόρησαν το πρώτο άλμπουμ τους, η μεγαλύτερη διάρκεια που κράτησαν σταθερή σύνθεση ήταν η τετραετία 1989-1993 με τα άλμπουμ Blessing in Disguise, The Human Factor και το Hanging in the Balance, τελευταίο τον Mike Howe πριν από την μεγάλη επιστροφή του για το ΧΙ.

Σ' ένα άλμπουμ στο οποίο συναντάται για πρώτη φορά (!) με την έτερη σπουδαία μορφή της μπάντας, τον συνιδρυτή της, Kurdt Vanderhoof· με λίγα λόγια, αυτό που περίμενα πάντα να δω και πολύ περισσότερο, να ακούσω στους Metal Church. Και πράγματι, αυτή η παράξενη, αργοπορημένη συνύπαρξη, δεν απογοητεύει. Η μπάντα... επανασυστήνεται στο κοινό με ένα εξαιρετικό άλμπουμ. Με περίπου μια ώρα απολαυστικών μεν, αλλά ιδιαιτέρως ευκρινών ριφ, με ένα ρυθμικό μέρος που ξεσαλώνει και τον Howe, βγαλμένο από τις καλύτερες μέρες των 80's. Ακόμη ένα κράμα Thrash n' Heavy.


H μπάντα ξεκινά με το Reset, ακριβώς από 'κει που... σταμάτησε. Aπό το Hanging in the Balance του 1993 και μας υπενθυμίζει τι αγάπησε ο Jeff Waters πριν δημιουργήσει τους Annihilator. Thrash βρώμικο και συνάμα κρυστάλλινο με τους Vanderhoof και Van Zandt να προειδοποιούν για το τι θα επακολουθήσει. Το Killing Your Time έρχεται με τον Steve Unger μπαίνει στο χορό, επιβλητικά με το μπάσο του για ένα ακόμη υπέροχο κομμάτι, αποδεικνύοντας ότι η άφιξή του Jeff Plate στα τύμπανα, το 2006 ήταν κάτι παραπάνω από σοφή κίνηση.

Στο No Tomorrow η μπάντα βγάζει όλα τα απωθημένα της σε ένα κομμάτι που αν κυκλοφορούσε 20-30 χρόνια πριν, θα ήταν κλασικό σήμερα. Στα Signal Path και Sky Falls Inοι Church μάς χαρίζουν μία πιο... glam απολαυστική άποψη του ήχου τους, ενώ στο Needle and Suture τα κοφτά ριφ επιστρέφουν μαζί με τους καθαρούς thrash ρυθμούς.

Με τα Shadow και Blow Your Mind οι ρυθμοί πέφτουν σαν μια ανάπαυλα (μπορεί να το πείτε και κοιλιά) για να ακολουθήσει ο καλπασμός του Soul Eating Machine και να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. O Howe βρίσκεται στο αποκορύφωμα της καριέρας και της φωνητικής χροιάς του. Τα It Waits, Suffer Fools και Fan the Fireακολουθούν πιο heavy ρυθμούς, καταδεικνύοντας ότι η μπάντα έχει πλέον μεγαλώσει και διαχειρίζεται πιο ώριμα το υλικό της.

Το ενδέκατο άλμπουμ των Metal Church πιστεύω πως θα προσελκύσει πέρα από τους πιστούς οπαδούς τους, και κόσμο που κινείται αυστηρά στο όριο του thrash με το heavy. Το 2016 μάς έχει χαρίσει ήδη δύο υπέροχα άλμπουμ από τους Megadeth και τους Anthrax και οι Metal Church, έρχονται να... τριτώσουν το καλό. 

Η tracklisting:


1. Reset 3:53
2. Killing Your Time 5:06
3. No Tomorrow 5:08
4. Signal Path 7:12
5. Sky Falls In 7:01
6. Needle and Suture 4:38
7. Shadow 4:08
8. Blow Your Mind 6:28
9. Soul Eating Machine 4:41
10. It Waits 5:15
11. Suffer Fools 4:54
12. Fan the Fire (bonus track) 3:47
Total length: 58:24

THE SHADOW
Αξιολόγηση: 8>10






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...