Σάββατο 23 Απριλίου 2016

To νέο άλμπουμ των Fates Warning και η λίστα των κομματιών


ΤΡΙΑ χρόνια μετά το αριστουργηματικό Darkness In A Different Light, oι Fates Warning επιστρέφουν με το 12ο άλμπουμ της μεγαλειώδους πορείας τους, το Τheories Of Flight. Η νέα δουλειά τους αναμένεται να κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Ιούλιο και ήδη δόθηκαν στη δημοσιότητα το εξώφυλλο και η λίστα των κομματιών...





Δείτε τα κομμάτια του άλμπουμ και το εξώφυλλο, ενώ μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω, την κριτική του 
Darkness In A Different Light του 2013:

CD 1 – Main Album:


1. From The Rooftops (06:52)
2. Seven Stars (05:33)
3. SOS (04:34)
4. The Light And Shade Of Things (10:14)
5. White Flag (05:20)
6. Like Stars Our Eyes Have Seen (05:13)
7. The Ghosts Of Home (10:31)
8. Theories of Flight (04:00)

CD2 – Acoustic Bonus Disc:

1. Firefly (03:15, previously unreleased)
2. Seven Stars (04:25, previously unreleased)
3. Another Perfect Day (03:25, previously unreleased)
4. Pray Your Gods (03:45, Toad The Wet Sprocket cover version)
5. Adela (02:25, Joaquin Rodrigo cover version)
6. Rain (04:03, Uriah Heep cover version)




Fates Warning - Darkness In A Different Light (2013)

Πριν από μερικές μέρες, ακούσαμε το νέο άλμπουμ των Dream Theater. Προσωπικά, δεν έμεινα ιδιαίτερα ικανοποιημένος, στο σύνολο της νέας δουλειάς τους. Δεν περίμενα αυτό ακριβώς από τον Petrucci και την παρέα του. Τι θα ήθελα ακριβώς από ένα prog group εν έτει 2013; Το Darkness In A Different Light! Τελεία και παύλα!

Oι γερόλυκοι, πλέον, Fates Warning (o Matheos βρίσκεται στο «δρόμο» από το 1982), έχουν ωριμάσει, τα διάφορα project τούς έχουν δώσει ιδιαίτερη δυναμική και επιστρέφουν πια, ύστερα από εννέα ολόκληρα χρόνια, μετά το FWX, όχι για... την τιμή των όπλων, αλλά για να καταθέσουν ένα ακόμη αριστούργημα.

Το Darkness In A Different Light (11ο), θα μπορούσα να πω πως πρόκειται για ένα απόσταγμα της 31χρονης πορείας τους. Επαναφέρει τον όγκο του A Pleasant Shade of Gray (1997), αλλά και πολλά στοιχεία από τους Redemption (Ray Adler), σε χτυπάει με ορμή στο στήθος, μα πάνω απ' όλα κρατάει την ταυτότητα των Fates Warning. Ο Μatheos έχει αναλάβει επ' ώμου την παραγωγή, κάνοντας όργια στις κιθάρες, συνεπικουρούμενος από τον Frank Aresti, ενώ οι Bobby Jarzombek (ντραμς) και Joey Vera (μπάσο), κάνουν άκρως αισθητή την παρουσία τους, τονίζοντας την αναγκαιότητα της δυναμικής τους στο γκρουπ και στο άλμπουμ. Ο Ray Adler «παίζει» σε χαμηλότερες κλίμακες (λογικό) και όταν κάποια σημεία των κομματιών «πλευρίζουν» ηχητικά τους Pantera και τους Queensryche, το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, οι Fates Warning καταθέτουν, με τον πλέον εμφατικό τρόπο, ένα prog κόσμημα· ένα άλμπουμ πολύτιμο για κάθε μουσικόφιλο, πόσω μάλλον εάν πρόκειται για οπαδό των ιδίων ή του συγκεκριμένου ιδιώματος. Στο Darkness In A Different Light, δεν υπάρχει το «καλό άλμπουμ, αλλά...». Το Darkness In A Different Light είναι ένα καταθετήριο ψυχής, μία επίδειξη δύναμης των Fates Warning, ένα φωτεινό μήνυμα προς όλους, πως το ελιξήριο του μέταλ υπάρχει, αρκεί να το ψάξεις μέσα σου, όπως έκαναν στο πρόσφατο παρελθόν οι Accept ή οι Overkill, άντε και οι Black Sabbath. Oμως, επειδή εδώ μιλάμε για progressive, θα τολμήσω (κι ας το μετανιώσω) να βάλω το πρώτο 10άρι! Καλή ακρόαση!





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...