Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Zakk Wylde - Book Of Shadows II [2016]


TO BLUES «μικρόβιο» του Zakk Wylde, ένα έμπειρο αυτί μπορούσε να το διακρίνει από την εποχή που συστήθηκε στο ευρύ κοινό μέσα από τα άλμπουμ του Ozzy Osbourne. Ενα μικρόβιο που ποτέ δεν «απάλλαξε» από την παρουσία του τον 49χρονο σήμερα Αμερικανό κιθαρίστα, ο οποίος επιστρέφει με... όλο το πακέτο (συνθέτης, στιχουργός, τραγουδιστής) μέσα από το άλμπουμ, Book Of Shadows II...





{Στο Book Of Shadows II, ο Wylde επιχειρεί ένα μεγάλο άλμα στην καριέρα του. Και τα καταφέρνει}


Το συγκεκριμένο άλμπουμ έχει όλα τα στοιχεία που επιβάλλονται να βρίσκονται σε έναν αξιόλογο δίσκο: βιώματα, πάθος, ωριμότητα. Κι όταν και τα τρία αυτά στοιχεία συναντούν έναν σπουδαίο καλλιτέχνη, τότε το αποτέλεσμα, αποκλείεται να μην αγγίζει το τέλειο. Ακόμη κι όταν ο μουσικός εγκαταλείπει τη συνταγή που τον έκανε διάσημο και επιστρέφει στις ρίζες του, στα πρώτα του ακούσματα, στα πρώτα ακόρντα του, με φόντο τον «ταλαιπωρημένο» αμερικανικό νότο.

Οσοι είδατε το όνομα Zakk Wylde και περιμένετε να ακούσετε ήχους των Black Label Society ή έστω κάτι από Ozzy... μεριά, ξεχάστε το. Παρότι, στο τελευταίο άλμπουμ των BLS ακούσαμε το Angel Of Mercy, το οποίο έδωσε μια πρόγευση για το τι θα ακολουθήσει, στο Book Of Shadows II ο χρόνος θα γυρίσει δισκογραφικά στο 1994 και 1996, όταν ο ξανθομάλλης κιθαρίστας κυκλοφορούσε τα εξαιρετικά Pride & Glory και Book Of Shadows (σκέτο) με το ροκ και τον νότο να ξεχειλίζουν, με τη διαφορά ότι το φετινό άλμπουμ του, είναι σαφώς πιο ποιοτικό, πιο μεστό από τα δύο προαναφερθέντα.


Το Book Of Shadows II διαχέει μια γλυκιά μελαγχολία που το κάνει... flat με το πρώτο βιαστικό άκουσμα. Ομως, όταν η βελόνα ακουμπήσει ξανά το Autumn Changes, οι σκιές του Wylde βγαίνουν από κάθε ακουστικό ακόρντο, κάθε μπλουζ αρμονία, κάθε ακούμπημα του πλήκτρου του Hammond B-3s, κάθε ελαφριά παραμόρφωση. O καλλιτέχνης δημιουργεί ένα υπέροχο κάδρο με μουσικές του νότου, απίστευτα μελωδικά, κρυστάλλινα solos, απαλή μπασογραμμή και ένα εξαιρετικό songwriting μέσα από μια σπουδαία πορεία. Οσο πιο πολύ ακούς το άλμπουμ, τόσο περισσότερο ανακαλύπτεις το μουσικό βάθος του. Ενα βάθος που φτάνει στις μουσικές του Clapton και των Allman Brothers ή του Neil Young.

Σε συνδυασμό με την πάλη μιας ζωής με τους δαίμονές του, οι εξαρτήσεις, οι προκλήσεις, ο θυμός του απέναντι σε ένα φάντασμα, οι αμφιβολίες και η πίστη, οι αγάπες και οι συγγνώμες του που αποτυπώνονται στους στίχους που... μουρμουρίζει στο Book Of Shadows II, κάνουν τον Wylde να επιχειρήσει ένα μεγάλο άλμα στην καριέρα του, τόσο ως συνθέτης και στιχουργός, όσο και ως τραγουδιστής. Ενας καλλιτέχνης χωρίς σύνορα...

Η tracklisting:

1. Autumn Changes 5:16 
2. Tears of December 3:36 
3. Lay Me Down 6:10 
4. Lost Prayer 4:30 
5. Darkest Hour 5:07 
6. The Levee 5:50 
7. Eyes of Burden 3:47 
8. Forgotten Memory 3:51 
9. Yesterday’s Tears 4:18 
10. Harbors of Pity 4:12 
11. Sorrowed Regret 5:49 
12. Useless Apologies 3:42 
13. Sleeping Dogs 4:39 
14. The King 4:50 
15. Sleeping Dogs (feat. Corey Taylor) 4:39

THE SHADOW
Αξιολόγηση 9>10






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...