Τρίτη 12 Απριλίου 2016

LIFE: Η επιστροφή των Guns N' Roses δεν πραγματοποιήθηκε ακόμη


ΠΟΛΛΑ κιλά... μελάνι έχουν χυθεί το τελευταίο διάστημα, σχετικά με το πολύκροτο reunion των Guns N' Roses και τα πρώτα live τους με τους Axl Rose, Slash, Duff McKagan, Dizzy Reed, μαζί με τον κιθαρίστα, Richard Fortus και τον ντράμερ, Frank Ferrer, οι οποίοι συμπληρώνουν το σχήμα. Kαι προσπαθώ να δω ψύχραιμα τις εξελίξεις· πίσω από την... κουΐντα και τη σκόνη που έχει σηκωθεί. Δε λέω, καλά όλα αυτά, όμως η επανένωση της θρυλικής μπάντας θα οριστικοποιηθεί μόνο όταν πραγματοποιηθεί ένα και βασικό γεγονός...






Αναμφισβήτητα, η είδηση -και πόσω μάλλον η εικόνα- του νέου ανταμώματος των τριών βασικών πυλώνων της τεράστιας μπάντας, Axl Rose, Slash, Duff McKagan και του στελέχους των Use Your Illusion, Dizzy Reed, σαφώς και δεν μπορεί να περάσει στα... ψιλά.

Το να βλέπεις ξανά μαζί επί σκηνής όλα αυτά τα μεγάλα ονόματα, αποτελεί είδηση μεγατόνων, όμως, άλλο το επικοινωνιακό σκέλος με το αντίστοιχο πανηγυράκι και τους βαρύγδουπους τίτλους στον ηλεκτρονικό και έντυπο Τύπο και άλλο το ουσιαστικό μέρος της υπόθεσης. Ναι, μπορεί οι Guns N' Roses να μπήκαν πάλι στη μαρκίζα, αλλά για να... εκπυρσοκροτήσουν τα περίστροφα και να ανθίσουν τα τριαντάφυλλα, δεν αρκούν μερικά live. Την ουσιαστική επανένωση θα σηματοδοτήσει μόνο ένα νέο άλμπουμ και μάλιστα με υψηλό δείκτη ποιότητας. Eνα άλμπουμ αντάξιο της λαμπρής ιστορίας της μπάντας και των Appetite For Destruction (δείτε ΕΔΩ το μεγάλο αφιέρωμα του SN), Lies και Use Your Illusion.


Να μπούμε στη διαδικασία των προγνωστικών; Η αλλοπρόσαλλη ιδιοσυγκρασία και η μετέπειτα καθοδική πορεία του 54χρονου Αxl, αφήνουν ελάχιστα περιθώρια αισιοδοξίας. Ο 50χρονος Slash, έχει κάνει υπέροχα πράγματα στη εποχή μετά τους Guns N' Roses, έχει βελτιώσει σαφώς το παίξιμό του, όμως δε γνωρίζω κατά πόσο μπορεί να γυρίζει πίσω το «ρολόι» του και να συνθέσει κομμάτια αντάξια των Guns, ειδικά όταν απουσιάζει από δίπλα του ο Izzy Stradlin. O Duff McKagan αποτελεί λόγω χαρακτήρα -και φυσικά λόγω αξίας-, ίσως τη μόνη, ακλόνητη, σταθερά του νέου εγχειρήματος. 

Θα καταφέρουν -και είναι σε θέση- οι Guns N' Roses να βγάλουν το τσαμπουκαλεμένο, αλήτικο rock n' roll της νιότης τους; Θα αντέξουν κάτω από το αμείλικτο βάρος του ονόματός τους ή θα συνθλιβούν από αυτό; Γιατί, κακά τα ψέματα, δίσκοι όπως οι τρεις προαναφερθέντες δε βγαίνουν κάθε... μέρα. Axl Rose, Slash και Duff McKagan πήραν μια μεγάλη απόφαση χωρίς επιστροφή. Εβαλαν στοίχημα να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους, χωρίς τον τέταρτο βασικό τραγουδοποιό της παρέας. Θα τα καταφέρουν να σταθούν στο ύψος τους 25 χρόνια μετά; Εύχομαι πως ναι. Αν το πιστεύω; Μάλλον όχι...

ΤΗΕ SHADOW







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...