Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Blaze Bayley - Infinite Entanglement [2016]


ΜΕΝΟΝΤΑΣ όρθιος ύστερα από το -όχι και τόσο κομψό- διαζύγιο με τους Iron Maiden και τα προβλήματα αλκοολισμού και κατάθλιψης που ακολούθησαν, ο συμπαθής Blaze Bayley, επιστρέφει με ένα νέο άλμπουμ με το προσωπικό σχήμα του, μόλις ένα χρόνο μετά το ΕP, Rock! των Wolfsbane και το Freedom του 2014 με τον John Steel. O τίτλος αυτού, 
Infinite Entanglement...





{Το βαρύ όνομα του Bayley αποτελεί ευχή και κατάρα για το άλμπουμ αυτό}


Ο 52χρονος Αγγλος καλλιτέχνης επιχειρεί να ξεκινήσει μια τριλογία, έχοντας «κάβα» αρκετό υλικό από το 2002 και το άλμπουμ, Tenth Dimension, και μαζί με τους 
Chris Appleton (κιθάρες), Martin McNee (ντραμς), Karl Schramm (μπάσο) και πολύ κόσμο για τα αφηγηματικά και χορωδιακά μέρη, στήνει ένα power metal σκηνικό που έχει... φόντο μουσικές των Iron Maiden.

Το Infinite Entanglement στηρίζεται, ουσιαστικά, στην power metal - NWOBHM δομή του, με αρκετά πιασάρικα ρεφρέν, κουπλέ, αλλά και κιθαριστικά solos. H Ιron Maiden αύρα δεν είναι ιδιαίτερα ενοχλητική, όμως ακούγοντας το άλμπουμ, παρατηρούμε έναν Bayley μάλλον μπερδεμένο.

Παρά τη... σεναριακή συνοχή με τις αφηγήσεις, τα χορωδιακά μέρη και το... διάστημα, το γκρουπ κατορθώνει να ακουστεί ευχάριστα μεν, όμως το «κλικ» που περιμένει ο ακροατής, δεν έρχεται ποτέ. Κομμάτια, όπως π.χ. το Human και το Calling You Home, δημιουργούν μια ευφορία, που δεν διαρκεί ή διακόπτεται από προσπάθειες όπως το What Will Come, μια μπαλάντα που παρότι περιέχει βιολί και ακουστική κιθάρα, μοιάζει τόσο άδεια, κάνοντας τον Bayley να ερμηνεύει σχεδόν... ακαπέλα.

Νομίζω πως δεν υπάρχει λόγος να μείνουμε περισσότερο σ' αυτό το άλμπουμ, το οποίο δεν μπορείς να χαρακτηρίσεις κακό. Το όνομα Bayley είναι αναμφισβήτητα βαρύ, κάτι που αποτελεί ευχή και κατάρα για προσπάθειες όπως το Infinite Entanglement. Σου δίνει τεράστιο κίνητρο να το ακούσεις, όμως δημιουργεί και απαιτήσεις που σπάνια καλύπτονται επαρκώς από το τελικό αποτέλεσμα.


Η tracklisting:

1. Infinite Entanglement 4:27
2. A thousand years 3:27
3. Human 3:32
4. What Will Come 4:48
5. Stars are Burning 3:49
6. Solar Wind 4:02
7. The Dreams of William Black 2:20
8. Calling You Home 5:22
9. Dark Energy 256 4:01
10. Independence 5:12
11. A Work of Anger 5:33
12. Shall We Begin 0:56

THE SHADOW
Aξιολόγηση: 5>10





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...