Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: AC/DC - Power Up [2020]

 

«OΠΩΣ έχουμε τονίσει πολλές φορές, οι AC/DC και οι Motörhead, είναι τόσο... εκνευριστικά προβλέψιμοι που ενώ -πάνω κάτω- ξέρεις τι θα ακούσεις από το εκάστοτε νέο άλμπουμ τους, παράλληλα, με έναν μαγικό τρόπο, δε σε αφήνουν να γκρινιάξεις», είχα γράψει στην παρουσίαση του Rock Or Bust το 2014 (πως περνούν τα χρόνια...). Ναι, κάπως έτσι σκόπευα να αρχίσω και τώρα...






Μια τονωτική ένεση από
τους γερόλυκους του rock n' roll



Τι καινούριο μπορεί να περιμένει κάποιος το 2020 από τους AC/DC; Μάλλον τίποτα. Και ποιος νοιάζεται άλλωστε. Σε μία χρονιά όπου όλα πάνε στραβά, οι θρυλικοί γερόλυκοι επιστρέφουν για να μας φτιάξουν τη διάθεση. Με το ίδιο τέμπο τους, την ίδια συνταγή, το ίδιο αναλλοίωτο και μεταδοτικό κέφι τους. Αυτό μπορούν, αυτό κάνουν. Και το κάνουν πολύ καλά από το 1975 (με 17 άλμπουμ) μέχρι σήμερα.

Η αλήθεια είναι ότι η μπάντα πέρασε το δικό της... 2020, λίγα χρόνια πριν. Το 2016, ο Brian Johnson έπρεπε να σταματήσει λόγω σοβαρής απώλειας ακοής. Ο Malcolm Young υπέφερε από άνοια και έχασε τη μάχη το 2017. Ο Cliff Williams απομακρύνθηκε λίγο από τη μπάντα θέλοντας να ξεκουραστεί, ενώ και οι σχέσεις του Angus Υoung με τον Phil Rudd είχαν παγώσει μετά τη σοβαρή δικαστική περιπέτεια που είχε ο τελευταίος.


Κι αν το τέλος του γκρουπ διαφαινόταν πιο ξεκάθαρο από ποτέ, ο Johnson ανακάλυψε νέα ακουστικά βαρηκοΐας που του επέτρεψαν να σταθεί απέναντι στα υψηλά ντεσιμπέλ, Williams και Rudd επέστρεψαν, ο Stevie Young παρέμεινε στα... παπούτσια του θείου του Malcolm και ο Angus ξέθαψε... τις παλιές σημειώσεις του.

Τι εστί Power Up, λοιπόν; Μια ντουζίνα κομματιών τα οποία είχαν γραφτεί από τους Malcolm και Angus Young, εδώ και δεκαετίες. Αρα, όπως αντιλαμβάνεστε, το άλμπουμ αυτό έχει πλούσια αρώματα από 70's και 80's και συνθέσεις που σίγουρα θα θυμίσουν τους παλιούς ηλεκτρισμένους AC/DC.

Με τον Brian Johnson φανερά ξεκούραστο και ανανεωμένο, το blues - hard rock (n' roll) του γκρουπ ανεβαίνει ακόμη ένα επίπεδο. Αμεσοι, λιτοί, μα άκρως περιεκτικοί όπως πάντα οι 
AC/DC, αποδίδουν συναρπαστικά τις συνθέσεις των αδερφών Young, παίζουν με ψυχή, είναι αληθινοί κι αυτό περνάει ξανά στον ακροατή.

Το Power Up γίνεται πιο καλό όσο φτάνει προς το τέλος του, αλλά πάλι μοιάζει με... γκρίνια να θες να ξεχωρίσεις κάποιο κομμάτι. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, έτσι κι αλλιώς όταν μιλάμε για ένα άλμπουμ των AC/DC. Kαλή εβδομάδα σε όλους... 

Τα κομμάτια:

1. Realize 3:37
2. Rejection 4:06
3. Shot in the Dark 3:06
4. Through the Mists of Time 3:32
5. Kick You When You're Down 3:10
6. Witch's Spell 3:42
7. Demon Fire 3:30
8. Wild Reputation 2:54
9. No Man's Land 3:39
10. Systems Down 3:12
11. Money Shot 3:05
12. Code Red 3:31
Total length: 41:03

ΤΗΕ SHADOW
Αξιολόγηση: μιαν άλλη φορά...









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...