Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Texas Hippie Coalition - Ride On [2014]


Oι Τεξανοί «φασαριόζοι» φωνάζουν ξανά «παρών» ύστερα από μια περίοδο δραστικών αλλαγών και κρίσιμων αποφάσεων. Εχοντας τρία άλμπουμ στην... πλάτη και ένα καλό όνομα -τουλάχιστον στις ΗΠΑ-, οι Texas Hippie Coalition επανεμφανίζονται με το τέταρτο πόνημά τους, το Ride On, και πολλές υποσχέσεις. Οι THC είναι κάτι σαν τους AC/DC και τους Motorhead (όχι ηχητικά, φυσικά...): περίπου ξέρεις τι θα ακούσεις από το επόμενο άλμπουμ τους, αλλά πάντα το αποτέλεσμα είναι κάτι καλό...



Ετσι, λοπόν, οι δύο ιδρυτές του γκρουπ, Big Dad Ritch και John Exall, άλλαξαν παραγωγό (συνεργάζονται πλέον με τον Skidd Mills), ενώ πήραν... διαζύγιο με τον βασικό κιθαρίστα τους στα προηγούμενα άλμπουμ, Randy Cooper, αλλά και τον Wes Wallace, τη θέση των οποίων πήρε ο Cord Pool, χωρίς κανέναν παρτενέρ. Οπως αντιλαμβάνεστε, αυτές οι ανακατατάξεις έφεραν νέα... ήθη και έθιμα. Οι THC κινούνται τόσα χρόνια πάνω σε τρεις σταθερές: Pantera, ZZ Top, Lynyrd Skynyrd. Αυτό το τρίπτυχο επιρροών καθόριζε και καθορίζει τα άλμπουμ τους. Στο Ride On, «τροχίζουν» ελαφρώς την αύρα των Pantera, προσθέτουν περισσότερη μελωδία στυλ Lynyrd Skynyrd και κρατούν αναλλοίωτη τη ZZ Top αισθητική, κυρίως στα φωνητικά μέρη του θηριώδους Ritch.
Mέσα σε περίπου 37 λεπτά, οι ανανεωμένοι Τεξανοί λένε ό,τι θέλουν να πουν, χωρίς να κουράζουν, με κοφτά θανατηφόρα ριφ, τον γνωστό γεμάτο όγκο τους, αλλά πιο δουλεμένα κιθαριστικά σόλο, τα οποία ομορφαίνουν τον μέχρι τώρα, «ακατέργαστο» ήχο τους. Στο εναρκτήριο El Diablo Rojo διακρίνουμε μία ZZ Top χροιά (έτσι θα ακούγονταν αν έπαιζαν μέταλ), μαζί με ροκ εν ρολ και ριφ α λα Pantera. Ξεσηκωτικά ριφ υπάρχουν και στο Splinter, το οποίο μάλλον προορίζεται για να προσελκύσει τους ραδιοφωνικούς σταθμούς. Ροκ εν ρολ κλίμα με σφυροκόπημα ριφ και ερμηνεία α λα Billy Gibbons συναντάμε και στο Monster in Me, το πρώτο σινγκλ του άλμπουμ. To Go Pro ρίχνει τους ρυθμούς. Εχει τσαμπουκά, αλλά εδώ ξεχωρίζει η κιθαριστική φινέτσα του Pool, κάνοντας το κομμάτι, ένα από τα καλύτερά τους. Το Rock Ain’t Dead περνά σχεδόν αδιάφορα, χωρίς να είναι κακό, ενώ στο Bottom of the Bottle οι τόνοι πέφτουν ξανά, τα ριφ σέρνονται, ο Ritch ξερνάει το λαρύγγι του και ο Pool ομορφαίνει πάλι ένα κομμάτι με ένα υπέροχο σόλο. Rubbins Racin'. Τα κοφτά ριφ επιστρέφουν και οι ταχύτητες ανεβαίνουν για να σβήσουν σε ακόμη ένα απίστευτο κιθαριστικό σόλο. Το Ride On είναι ένα κλασικό THC κομμάτι με πολύ ωραίο ρεφρέν και στο φινάλε του άλμπουμ έρχονται δύο μεγάλες στιγμές. Το καλύτερο (για μένα) Fire in the Hole με όγκο, σόλο, αλλαγές ρυθμού, ένα πραγματικά υπέροχα δουλεμένο κομμάτι, και το I am the End που περιλαμβάνει το πιο πειστικό ριφ όλου του Ride On.
Eν κατακλείδι, οι Texas Hippie Coalition δείχνουν πως έχουν τη φωτιά μέσα τους. Οι αλλαγές τούς βγαίνουν θετικά και αποδεικνύουν, έξι χρόνια μετά το ξεκίνημά τους, ότι έχουν πολλά να μας δώσουν. Δεν ανακαλύπτουν την... Αμερική, δεν μας κάνουν να παραμιλάμε ακούγοντάς τους, όμως έχουν πράγματα να πουν και να κάνουν τον ακροατή του συγκεκριμένου είδους να περάσει καλά. Εστω και για κάτι παραπάνω από 30 λεπτά.



Η tracklisting:

1. El Diablo Rojo 3:05
2. Splinter 3:32
3. Monster in Me 3:34
4. Go Pro 4:46
5. Rock Ain’t Dead 2:59
6. Bottom of the Bottle 4:11
7. Rubbins Racin' 3:25
8. Ride On 4:09
9. Fire in the Hole 2:46
10. I am the End 4:25


Total length: 36:52


THE SHADOW
Αξιολόγηση 7/10




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...