Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: 1000mods - Vultures [2014]


H εξέλιξη της μουσικής δεκαετία με δεκαετία, είναι τόσο συναρπαστική, που κάνει κάθε ώριμο αυτί και ακομπλεξάριστο μυαλό να χάσκουν με τις ώρες, ακούγοντας όλα αυτά τα μικρά ή μεγάλα δώρα της...

Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ πως τέσσερις πεισματάρηδες επαρχιώτες (με την καλή έννοια φυσικά, διότι και ο υπογράφων, παρόμοια ρίζα έχει), θα με έκαναν να νιώσω τόσο όμορφα ακούγοντας το ψυχεδελικό «θόρυβό» τους. Ενα πείσμα που διέγνωσα όταν μίλησα μαζί τους πριν από ένα χρόνο.
Oι 1000mods, λοιπόν, κατορθώνουν «μουγκρίζοντας» πάνω στα distortion τους και σε διάφορα μουσικά ίχνη του παρελθόντος, αλλά και του παρόντος, να μας χαρίζουν ξεχωριστές stoner πτήσεις ανάμεσα από ήχους που θυμίζουν πότε Kyuss και Graveyard, πότε Μelvins, Nirvana και Pearl Jam, πότε Corrosion Of Conformity και Sabbath, πότε Cream και Zeppelin.
«Σίγουρα ζούμε μια αναβίωση του αμερικάνικου ήχου των 90ς, αλλά με ένα πιο ευρωπαϊκό ψυχεδελικό στυλ», μου είχε πει ο Λάμπρος (ο ντράμερ του γκρουπ) τότε. Κι όμως, μέσα σ' ένα χρόνο, οι Κορίνθιοι «αλητάμπουρες», κατάφεραν να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και να τους στριμώξουν «άτσαλα» μέσα στα περίπου 40 λεπτά του Vultures.


Το Reverb Of The New World, αποτελεί για μένα το έπος της μέχρι τώρα πορείας τους, κάτι σαν το Orion για τους Metallica ή το Transylvania για τους Maiden. Ενα σπουδαίο instrumental κομμάτι που παρασύρει κάθε κύτταρό σου κι ενώ έχουν ήδη δημιουργήσει το κατάλληλο κλίμα OΛΑ μα όλα τα προηγούμενα τραγούδια.
Παρότι νέοι, έχουν την ωριμότητα να μην παρασύρονται και να μην κουράζουν τον ακροατή. Του χαρίζουν απλόχερα τον βρώμικο όγκο τους κι εκεί που πρέπει καρφώνουν την ψυχεδελική ένεσή τους, πάντα στο σωστό σημείο της σύνθεσης. Το μέλλον τους ανήκει πραγματικά!

Η tracklisting:

Claws
Big Beautiful
She
Horses' Green
Low
Vultures
Modesty
Reverb Of The New World

THE SHADOW
Αξιολόγηση: 9>10



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...