Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Overkill - White Devil Armory [2014]


Nαι. Το οπλοστάσιο των Overkill είναι γεμάτο δαίμονες, όπως ακριβώς ορίζει ο τίτλος του 17ου άλμπουμ τους. Το Ν. Τζέρσεϊ μπορεί να είναι ξανά περήφανο γι' αυτή τη μεγάλη μπάντα, η οποία πέρασε από σαράντα κύματα (αρρώστιες, αποχωρήσεις, καβγάδες) και κατάφερε για μία φορά ακόμη να τοποθετήσει τον πήχυ ψηλά και να τον περάσει...



Το 2010 με το Ironbound, σήμαναν την αντεπίθεσή τους στο thrash στερέωμα, αφήνοντας... ημιλιπόθυμους, όχι μόνο όλους όσους αγαπούν αυτό το ιδίωμα, αλλά και αυτούς που δε θεωρούνται φανατικοί thrashers. Κι αν κάποιοι τόλμησαν να ψελλίσουν πως οι Overkill συνήλθαν για λίγο και πάλι θα βουτήξουν στα σκοτεινά νερά τους, αυτοί απάντησαν μόλις δύο χρόνια μετά με το σπουδαίο The Electric Age, επαναφέροντας ουσιαστικά τους εαυτούς τους στις υψηλές πτήσεις του δοξασμένου παρελθόντος τους.
Ετσι, λοιπόν, η παρέα του D. D. Verni και του Bobby Ellsworth, έβαλε ξανά τα «καλά» της και με την ίδια μαγική συνταγή των προηγούμενων τεσσάρων ετών, μας παρουσίασε το White Devil Armory, ένα άλμπουμ χορταστικό σε κάθε σημείο του. 
Το παραδοσιακό thrash κυριαρχεί με «τόνους» groove-ίλας και δίκασων από τον εκπληκτικό Ron Lipnicki στα ντραμς, όμως το γκρουπ καταφέρνει να μην κάνει το άλμπουμ μονότονο και κουραστικό, αλλάζοντας το ρυθμό ή ρίχνοντάς τον κατά διαστήματα, σε ένα παιχνίδισμα που προκαλεί απίστευτη ευφορία στον ακροατή. Το White Devil Armory είναι ξεσηκωτικό, κεφάτο και μεταδοτικό από την πρώτη μέχρι την τελευταία νότα του, με τον 55χρονο Ellsworth να διανύει μία δεύτερη περίοδο νιότης. Αν δεν έχετε βρει το άλμπουμ (ήδη σαρώνει στις ΗΠΑ -Νο 31 στο Billboard 200), ακούστε το κομμάτι Bitter Pill, σαν ένα καλό δείγμα και τερματίστε το. 
Οι Overkill για μία φορά ακόμη, ανοίγουν τους ορίζοντες του thrash, καταδεικνύοντας ότι το συγκεκριμένο ιδίωμα είναι ανοικτό σε πολλές μουσικές προσθήκες, κάτι που αντιλήφθηκαν πρώτοι οι πάλαι ποτέ κολοσσοί του είδους, Metallica. 

Η tracklisting:

1. XDM 0:49
2. Armorist 3:53
3. Down to the Bone 4:04
4. PIG 5:21
5. Bitter Pill 5:48
6. Where There's Smoke... 4:20
7. Freedom Rings 6:52
8. Another Day to Die 4:56
9. King of the Rat Bastards 4:09
10. It's All Yours 4:26
11. In the Name 6:03

Total length: 50:41

THE SHADOW
Αξιολόγηση: 9>10


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...