Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΙΑΣΚΕΥΗ: Cold Sweat [Thin Lizzy] 1983


Με τη στήλη αυτή θα επιχειρώ, κάθε φορά, ακόμη μία «βουτιά» στην ιστορία, θυμίζοντάς μας ξεχωριστά κομμάτια που διασκευάστηκαν με επιτυχία, αφήνοντας εποχή. Σήμερα, θα ξεκινήσουμε με τους αγαπημένους μου Thin Lizzy. Το 1983 έμελλε να είναι η χρονιά κατά την οποία οι Thin Lizzy έβγαλαν το τελευταίο άλμπουμ τους. Στο Thunder And Lighting ο ήχος του γκρουπ, αλλάζει, γίνεται πιο τραχύς, αποτέλεσμα της προσθήκης του John Sykes ως αντικαταστάτη του Snowy White από το Renegade. Mέσα στο Thunder And Lighting, λοιπόν, οι Thin Lizzy τοποθετούν μία μικρή... ατομική βόμβα: το τραγούδι Cold Sweat, το οποίο θα αγαπηθεί με πάθος τόσο από τους οπαδούς του χαρντ ροκ, όσο και από συγκροτήματα, που ελάχιστη σχέση είχαν με τον ήχο και το ύφος τους. Βάλτε το volume στο τέρμα και ακούστε:

• Πρώτοι, δοκίμασαν την τύχη τους, οι Sodom το 1990 στην αλμπουμάρα Better off Dead.


• Δεύτεροι, οι Helloween του Deris το 1994 στο single Perfect Gentleman από το άλμπουμ Master of the Rings.


• Μετά ήρθε η σειρά του Jørn Lande το 2007 με το Unlocking the Past, ένα εξαιρετικό άλμπουμ διασκευών, βασισμένο στις επιρροές του σπουδαίου αυτού καλλιτέχνη.


• Την ίδια χρονιά, οι Chuck Billy (Testament) και Steve Souza (Exodus), υπό την «ομπρέλα» των DDP (Dublin Death Patrol), αποδίδουν εξαιρετικά το Cold Sweat, στο πρώτο άλμπουμ τους DDP 4 Life, στο οποίο ξεχωρίζουν και οι διασκευές των Iron Fist (Motörhead) και Lights Out (UFO).


• To 2010 οι Deathάδες Kalmah περιλαμβάνουν το Cold Sweat στην ιαπωνική έκδοση του άλμπουμ τους 12 Gauge, σε μία άκρως ενδιαφέρουσα διασκευή, τολμώ να πω, η καλύτερη.


• Πέρσι, οι Megadeth, δοκίμασαν κι αυτοί με τη σειρά τους στο Super Collider και με έστειλαν κανονικά...


• Και το original, για την τιμή των όπλων.



ΤΗΕ SHADOW
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...